Pereiti į pagrindinį turinį

Už nužudymą – 14 metų kalėjimo

2012-12-05 19:39
Už nužudymą – 14 metų             kalėjimo
Už nužudymą – 14 metų kalėjimo / Shutterstock nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl 26-erių Kretingos rajono gyventojo Mariaus Žeimio nužudymo. Peiliu vyrą mirtinai subadęs anksčiau teistas 34-erių Rolandas Eitavičius kalės 14 metų.

Ciniškas nužudymas buvo įvykdytas 2008 metų sausio 12-ąją Kretingoje, Rotušės aikštėje.

Tragedijos naktį įkaušę bendramoksliai – 27-erių Algirdas Kusas ir Mindaugas Norvaišas, prieš tai gurkšnoję alų Klaipėdos ir Kretingos baruose, miesto centrinėje aikštėje sutiko pažįstamą R.Eitavičių. Vyrai patraukė į visą parą dirbančią parduotuvę.

Nusipirkę alaus, kretingiškiai toliau gėrė. Vienam jų smarkiai apgirtus, kompanija ėmė dairytis taksi, tačiau nė vieno automobilio tą naktį jie neišvydo.

Trijulė patraukė prie automobilio „Audi Avant“, kuris buvo ką tik įsukęs į aikštę. Mašinoje sėdėjo jaunuoliai.

Girta kompanija ėmė reikalauti, kad mašinos vairuotojas juos pavežtų, tačiau šis nesutiko.

Netrukus kilo ginčas, po to – muštynės.

Bylos duomenimis, R.Eitavičius du kartus dūrė M.Žeimiui į nugarą ir krūtinę, dėl ko ligoninėje jaunuolis mirė.

Ištyrusi ir įvertinusi byloje surinktus įrodymus, teisėjų kolegija konstatavo, kad R.Eitavičius pripažintas nužudęs žmogų dėl chuliganiškų paskatų ir nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme. Iš nuteistojo nužudytojo mamai priteista 621 litas turtinės ir 99 tūkst. 397 litai neturtinės žalos, nužudytojo žmonai – 5,2 tūkst. litų turtinės ir 100 tūkst. litų neturtinės žalos.

A.Kusas pripažintas pažeidęs viešąją tvarką, subendrinus bausmes su ankstesniu kito teismo nuosprendžiu, jis nubaustas laisvės apribojimu dvejiem metams, įpareigojant nuteistąjį bausmės laikotarpiu naktimis būti namuose ir per metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

A.Kusui taip pat paskirta 2,6 tūkst. litų dydžio bauda bei priteista 2 tūkst. litų turtinės žalos.

M.Norvaišas pripažintas pažeidęs viešąją tvarką ir nubaustas 12 tūkst. 740 litų dydžio bauda. Į paskirtą bausmę įskaitytas suėmime išbūtas laikas ir nustatyta, kad paskirtą bausmę jis yra atlikęs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų