Pereiti į pagrindinį turinį

Už šiukšles nemokės pusšimtis klaipėdiečių

2009-05-06 09:00

Proga nemokėti rinkliavos už šiukšles nori pasinaudoti daugiau nei 50 gyventojų ir įmonių, turinčių nenaudojamų patalpų. Atleidimo nuo mokesčio siekia ir apleistų pastatų savininkai.

Vakar buvo paskutinė diena, kai įmonės ir gyventojai, turintys nenaudojamų patalpų, galėjo pateikti prašymus dėl atleidimo nuo rinkliavos už buitinių atliekų išvežimą ir tvarkymą.

Klaipėdos savivaldybė sulaukė 71 mokėtojo prašymo su dokumentais, įrodančiais, jog nekilnojamasis turtas yra nenaudojamas.

Ar atleisti įmones ir gyventojus nuo mokesčio už praėjusių metų antrą pusmetį – spręs miesto taryba. Dėl atleidimo nuo mokesčio už šiuos metus klaipėdiečiai į savivaldybę galės kreiptis kitąmet.

Pirmieji uostamiesčio gyventojai nuo vietinės rinkliavos už buitinių atliekų surinkimą ir tvarkymą už praėjusių metų antrą pusmetį atleisti vasario pabaigoje. Taryba patvirtino 35 gyventojų ir 30 įmonių sąrašą.

Prašymus dėl atleidimo nuo rinkliavos pateikia ir apleistų pastatų savininkai. Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės, tokia teisė suteikiama ne visiems.

"Atkreipiame dėmesį, ar apleistų pastatų savininkai tvarkosi pagal galimybes. Nuo rinkliavos atleidžiami tik tie, kurie rūpinasi savo turtu pagal išgales", – tvirtino D.Berankienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų