Pereiti į pagrindinį turinį

Už statybininkų vagiamą elektrą sumokės gyventojai

2010-08-24 05:00
Vagystė: O.Gniezdilovos teigimu, statybininkai akiplėšiškai prisijungia prie bendrojo naudojimo elektros lizdo ir vartoja energiją prietaisams, kuriais remontuoja valdišką butą.
Vagystė: O.Gniezdilovos teigimu, statybininkai akiplėšiškai prisijungia prie bendrojo naudojimo elektros lizdo ir vartoja energiją prietaisams, kuriais remontuoja valdišką butą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savivaldybei priklausantį butą remontuojantys statybininkai rado būdą, kaip sutaupyti pinigų. Jie vagia savo prietaisams reikalingą elektrą, už kurią bus priversti sumokėti visos laiptinės gyventojai.

Už kaimynus mokėjo visi

„Tas savivaldybės butas ir jo gyventojai mums visada kėlė nemažai rūpesčių, tačiau pastarieji įvykiai peržengė bet kokias akiplėšiškumo ribas“, – skundėsi viename Budelkiemio gatvės daugiabutyje gyvenanti klaipėdietė Olga Gniezdilova.

Jos teigimu, anksčiau šiame bute gyveno asocialūs žmonės. Jie ilgai nemokėjo už elektros energiją, tad ji buvo atjungta.

Tada gudrūs socialiniame bute gyvenantys žmonės sugalvojo, kaip vėl mėgautis civilizacijos privalumais – jie iš savo buto išsivedė laidus ir juos prijungė prie elektros lizdo, įrengto laiptinėje prie skaitiklių.

„Nežinia, kiek laiko jie taip vogė mūsų elektrą, o mes, visi laiptinės gyventojai, už ją mokėjome“, – piktinosi moteris.

Neseniai asocialai už skolas buvo iškraustyti iš savivaldybės buto. Kadangi jis buvo baisiai nudrengtas, savivaldybės viešosios įstaigos „Klaipėdos butai“ atstovai nusprendė, kad jį reikia suremontuoti.

Bijo sąskaitų

Po tokio sprendimo prasidėjo naujos jau šiek tiek atsikvėpti spėjusių gyventojų bėdos.

O.Gniezdilovai baisu ir pagalvoti, kokios kosminės sąskaitos už bendrojo sunaudojimo elektrą pasieks laiptinės gyventojus.

„Vieną brigadą keičia kita, remontas vyksta labai intensyviai – jau pakeistos durys, langai, bute nuolat burzgia kažkokie prietaisai, kuriems elektrą statybininkai vagia tiesiogine to žodžio prasme. Jie, kaip ir tie narkomanai, visų prietaisų laidus sukiša į tą laiptinėje esantį elektros kištuką ir naudojasi elektra, už kurią mes turėsime sumokėti“, – darbininkų elgesiu piktinosi pašnekovė ir jos kaimynai.

Žmonės pakilo į kovą su statybininkais, tačiau nieko nepešė, tik išgirdo pareiškimą, kad iš niekur kitur elektros jie gauti negali, mat remontuojamame bute ji yra išjungta.

Reikėjo sumokėti skolą

Namą, kuriame statybininkai vagia elektrą, administruojančios bendrovės „Laukininkų valda“ direktorė Regina Uznienė teigė, jog darbininkams niekas nedavė leidimo naudoti bendrojo naudojimo elektrą.

„Mums skambino ir prašė. Tačiau savivaldybės butas nėra išskirtinis. Jį prižiūrinti bendrovė „Klaipėdos butai“ privalėjo pirmiausia sumokėti skolas už elektrą, kad ji vėl butui būtų įjungta, ir tik tada pradėti remontus. Mes tikrai neleidžiame šitaip savivaliauti“, – tvirtino R.Uznienė.

Direktorė patikino, jog artimiausiu metu nusiųs inžinierę, kad ši pažiūrėtų, kas vyksta, ir užkirstų kelią vagystei.

„Suprantama, kad žmonės pyksta. Juk bendrojo naudojimo elektros skaitiklis yra vienas, tad neįmanoma nustatyti, kiek elektros suvartojo statybininkai, ir atgauti pinigus“, – aiškino R.Uznienė.

Savivaliavimas nepapiktino

Savivaldybei priklausančius butus administruojančios įstaigos „Klaipėdos butai“ direktorė Polė Maskeliūnienė nustebo išgirdusi, jog valdišką būstą remontuojantys statybininkai iš gyventojų vagia elektrą.

„Remontuoti tą butą, tai remontuoja. Bet klausimas, kodėl jie taip daro dėl elektros, – reikės išsiaiškinti“, – žadėjo vadovė.

Statybininkai butą turi suremontuoti kapitaliai: pakeisti langus, duris, santechniką, perdažyti sienas.

Paklausta, kaip apskritai darbininkams buvo leista remontuoti tą butą, jei jame išjungta elektra, P.Maskeliūnienė tvirtino, jog statybininkai turėjo susitarti su „Laukininkų valda“, kad ji leistų naudoti bendrojo naudojimo elektrą ir paskui už ją pateiktų sąskaitą.

„Sakote, namų valda leidimo nedavė? Na, tai tuomet, matyt, statybininkai tikrai šiek tiek savivaliauja. Tikrai su jais pasikalbėsime“, – konstatavo direktorė.

Remontui – 0,5 mln. litų

Direktorė priminė, jog elektrą vagiantys statybininkai yra kur kas mažesnė problema, nei rūpesčių keldavę ankstesni socialinio buto gyventojai.

„Žmonės turėtų džiaugtis, nes iškeldinome blogiečius, o į suremontuotą butą įsikraustys tvarkingi nuomininkai“, – teigė P.Maskeliūnienė.

„Klaipėdos butai“ šiemet užsimojo kapitaliai suremontuoti 27 butus, o dar keliolikoje pakeisti langus, krosnis, santechniką.

Remonto darbams, kuriuos atlieka konkursą laimėjusi statybų bendrovė, iš viso šiais metais skirta apie 500 tūkst. litų. Pinigų šaltinis – iš socialinio būsto gyventojų surenkami nuomos mokesčiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų