Pereiti į pagrindinį turinį

Už uostamiesčio biudžeto lėšas – auksiniai tyrimai

2012-08-28 11:39
Už uostamiesčio biudžeto lėšas – auksiniai tyrimai
Už uostamiesčio biudžeto lėšas – auksiniai tyrimai / Shutterstock nuotr.

Už valdiškus pinigus rengiamos apklausos ir monitoringai neretai kainuoja šimtus tūkstančių litų. Tačiau lig šiol niekas nėra suskaičiavęs, ar tos išlaidos kada nors atsipirko.

Monitoringui – 600 tūkst. litų

Įspūdingas uostamiesčio pirkinys – „Triukšmo žemėlapis“, kurio sudarymas miestui kainuos 600 tūkst. litų. Pigiau esą niekas nesutiko to padaryti.

„Yra programa, patvirtinta tarybos, jau atliktas pirkimas programai vykdyti. Po to tuos duomenis naudosime, planuodami kažkokius darbus, dėl triukšmo spręsdami gyventojų skundus“, – tikino Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė.

Anksčiau esą irgi buvo atliekami tokie tyrimai, jų duomenys panaudoti valant „Draugystės“ tvenkinius.

Tačiau niekas negali pasakyti, ar tie tyrimai buvo prasmingi ir ar jie atsipirko. Ir kodėl to nedaro Aplinkos kokybės skyriaus darbuotojai.

Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Lijana Plaščinskaitė pastebėjo, kad savivaldybė anksčiau nuolat skelbdavo konkursus detaliųjų planų monitoringui vykdyti. Šie tyrimai taip pat kainuodavo nepigiai.

„Tačiau dabar į Architektūros skyrių priimtas specialistas, kuris atlieka šitą darbą. Taip nuspręsta, pripažinus, kad detaliųjų planų monitoringas yra nuolatinis“, – tvirtino L.Plaščinskaitė.

Apklausia savo jėgomis

Finansinių išteklių tokioms apklausoms neturi Klaipėdos teritorinė darbo birža. Jos darbuotojai tyrimus atlieka patys.

Klaipėdos teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjas Egidijus Palevičius vardijo dešimtis apklausų, kurios atliekamos per metus. Pirkti tokias paslaugas esą būtų finansiškai neįmanoma.

Darbdaviams ir bedarbiams teikiamų paslaugų vertinimas, bedarbių darbo motyvacijos apklausa, baigusių profesinio mokymo kursus vertinimas, Jaunimo darbo centro lankytojų apklausa – nuolatinis Darbo biržos specialistų užsiėmimas.

„Tikrai nesamdome įmonių, kad tai atliktų, yra sudarytas planas, ir kiekvienas specialistas turi apklausti tam tikrą skaičių asmenų, kad galėtume atlikti išsamią analizę, ir mes ją viešai skelbiame savo svetainėje“, – tvirtino E.Palevičius.

Kainuos gyvensenos tyrimas

Visuomenės sveikatos centras taip pat dažnai organizuodavo ir užsakydavo apklausas, kol nebuvo įkurtas Visuomenės sveikatos biuras.

Šios įstaigos vadovė teigia, kad daugeliu atveju apklausas atlieka patys biuro darbuotojai.

Nuo įstaigos veiklos pradžios tik šiemet pirmąkart bus perkama paslauga apklausai atlikti.

„Klaipėdos miesto gyventojų gyvensenos tyrimas kainuos 29 tūkst. litų. Jis bus skirtas klaipėdiečių gyvensenos ypatumams išsiaiškinti. Remiantis tyrimo rezultatais, bus planuojamos Klaipėdos savivaldybės, taip pat Visuomenės sveikatos biuro veikla“, – teigė Visuomenės sveikatos biuro laikinoji direktorė Ineta Pačiauskaitė.

Apklausa turi būti atlikta iki šių metų lapkričio pabaigos. Informaciją tikimasi surinkti pagal šiuo metu Klaipėdoje suskirstytas keturias bendruomenes, todėl esą bus žinoma išsamesnė informacija ne tik miesto mastu, bet ir bendruomenių lygiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų