Pereiti į pagrindinį turinį

Uždraus maudytis jūroje naktį

2009-03-19 09:00
Uždraus maudytis jūroje naktį
Uždraus maudytis jūroje naktį / „Klaipėdos“ archyvo nuotr. Tvarka: pagal saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisykles turi būti skirta speciali vieta maudytis vaikams.

Artėjant vasaros sezonui, uostamiesčio savivaldybė skuba pasitvirtinti saugaus elgesio vandenyje taisykles. Už jų nepaisymą pažeidėjams grės baudos.

Vakar saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklės buvo svarstomos Miesto ūkio komitete. Jos rengiamos Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje reikalavimu.

Anksčiau miesto savivaldybė tokių taisyklių pasitvirtinusi nebuvo.

„Taisyklėse nustatyta, kaip žmogus turi elgtis vandens telkiniuose ir ant ledo. Jose nėra nieko naujo. Visa tvarka buvo reglamentuota higienos normomis ir Vyriausybės nutarimais“, – tvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Taisyklėse numatyta, kad maudymosi vietos turi būti pažymėtos ženklais arba aptvertos ištisine juosta. Pažymėtos turėtų būti ir vaikų maudymosi vietos.

Daugiausiai diskusijų sukėlė punktas, kuriuo numatyta, kad paplūdimių maudyklių dugnas turi būti valomas nuo šiukšlių, stiklo, dumblių ne rečiau kaip vieną kartą per mėnesį ir po audrų.

Komiteto nariai tvirtino, jog lėšų tokiems darbams numatyta nėra. Pasak M.Poimanskio, dugno valymas nustatytas Vyriausybės nutarimu, tačiau to nebuvo daroma ir anksčiau.

Taisyklėse nurodoma, jog vandens telkiniuose draudžiama ne tik maudytis apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių medžiagų ar neleistinose vietose, bet ir tamsiu paros metu, naudoti povandeninio plaukiojimo įrangą, plaukioti ant pripučiamų čiužinių, automobilio kamerų, rąstų, lentų.

Numatyta, kad savaeigių plaukiojimo priemonių nuleidimas į vandens telkinį arba iškėlimas, naudojant autotransporto priemones, leistinas tik įrengtose vietose.

Komiteto pirmininko Vidmanto Plečkaičio teigimu, šis punktas gali sukelti žvejų, kurie valtis nuleidžia Melnragėje, pasipiktinimą.

Taisyklėse pabrėžiama, kad plaukiojant mažaisiais, pramoginiais ir buriniais laiveliais gelbėjimo liemenes visais atvejais turi vilkėti vaikai iki 12 metų, o esant tam tikroms aplinkybėms – ir suaugusieji.

Tačiau, pasak V.Plečkaičio, liemenes, ypač plaukiojant mariose, turėtų vilkėti visi. Komitetas pritarė taisyklėms su šiuo pasiūlymu.

Taisyklėse taip pat nustatyta, kaip žmogus turi elgtis ant ledo.

Už reikalavimų nepaisymą gresia įspėjimas arba bauda nuo 50 iki 100 litų. Taisyklių vykdymą kontroliuos policija. Tarybai jos bus teikiamos artėjančiame posėdyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų