Klaipėdos uosto teritorijoje – teršalų mįslė: specialistai vis dar aiškinasi šaltinius

  • Teksto dydis:

Aiškinantis taršos šaltinį Kuršių mariose, bendrovės „Klaipėdos vanduo“ laboratorijoje jau ištirti aštuoni mėginiai, kurie buvo paimti iš skirtingų vietų paviršinių nuotekų tinkluose.

Teršaluose nerasta naftos produktų, viršijančių leistinas normas, nurodytų paviršinių nuotekų tvarkymo reglamente. Taip pat atlikus skendinčių medžiagų koncentraciją, kuri rodo, ar lietaus vandenyje yra nuosėdos, nustatyta, kad jos taip pat neviršija leistinų normų. Kol kas dar laukiama tyrimų rezultatų, kurie turėtų atsakyti ar teršaluose rasta sunkiųjų metalų ir organinės taršos.

Gavus pirminius tyrimų rezultatus daroma išvada, kad į paviršinių nuotekų tinklus galėjo patekti smėlio, žvyro, molio priemaišos. Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ tinklų tarnybos darbuotojai toliau tęsia darbus ieškant galimo taršos šaltinio. Papildomai tikrinami įmonių lietaus nuotekų tinklų vamzdynai, kurie susijungia su centralizuotu paviršinių nuotekų tinklu.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ informuoja, jog lietaus nuotekos yra valomos valymo įrenginiuose Varnėnų g. ir Nemuno g. Juose įrengta naftos produktų gaudyklė ir dumblo nusodintuvas. Į Kuršių marias lietaus nuotekos išteka tik jį išvalius nuotekų valymo įrenginiuose. Šiuo metu yra vykdomi valymo įrenginių statybos baigiamieji darbai. Į Nemuno g. ir Varnėnų g. įrengtus valymo įrenginius lietaus vanduo atiteka net iš 391 hektarų ploto  nuo  miesto centrinės dalies, t.y. Šilutės pl., Taikos pr., Kauno g., Dubysos g., Agluonos g., ir kitų gatvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ZINAU KAS TERSIA! GRIGEO! ;)

Kiek

Kiek portretas
dar džyrinsit tą pačią temą? Gal geriau parašykit kas kokios baudos ir kam?

Duokit Gentviliukui gert tą vandenį

Duokit Gentviliukui gert tą vandenį portretas
Kiek pasiraukęs ims ir nustos išsukinėti Grigeo ir kitus teršėjus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių