V. Grubliausko dukra apie aprangą priėmime Prezidentūroje: norėjau skleisti lygių teisių žinią

Valstybės dienos proga prezidentas Gitanas Nausėda liepos šeštąją  surengė priėmimą Prezidentūroje, į kurį susirinko garbūs svečiai. Čia apsilankė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kurį atlydėjo dukra Saulė Gaubytė. Moters apranga, papuošta LGBT vėliavos detalėmis, patraukė ne vieno tautiečio žvilgsnį.

Dažniausiai šiam vakarui svečiai rengiasi klasikinio stiliaus drabužius, tačiau S. Gaubytė pasirinko akį traukiančius aksesuarus ir avalynę – juodai baltą suknelę ties liemeniu sujuosė LGBT vėliavos spalvų juosta, avėjo raudonus sportbačius.

„Šiuo metu LGBTQ+ bendruomenė yra itin engiama ir su tokia smulkmena norėjau parodyti palaikymą ir skleisti lygių teisių žinią. Tikrai labai stebiuosi, kad mano aprangos detalė sukėlė tiek diskusijų ir dėmesio. Tai tik dar kartą įrodo, kad gyvename gūdžiais laikais, bijome spalvų ir turinčių kitokį požiūrį žmonių“, – S. Gaubytė džiaugėsi, jog ją tėvai užaugino atvirą, turinčią savo poziciją asmenybe.

Pasiteiravus, ar moteris nesulaukė komentarų, kad nepaisė aprangos kodo, ji teigė, kad neigiamų komentarų jos gyvenime buvo visada, todėl jų nesureikšmina, o priima su šypsena.

„Kalbėkimės apie svarbius ir reikšmingus lygių teisių aspektus ir džiaukimės meilės vasara“, – teigė S. Gaubytė.

Saulė Gaubytė ir Vytautas Grubliauskas. G. Skaraitienės/Fotobanko nuotr.

V. Grubliauskas portalui kauno.diena.lt tikino, kad jį stebina tai, kad kažką ši apranga stebina.

„Mane stebina tai, kad kažkas labai daug stebisi ir daro iš to didžiulį sujudimą. Mūsų šeimoje mes visi labai gerbiame vienas kito pasirinkimą ir niekaip neribojame vienas kito pasirinkimo laisvės, – sakė meras. – Kadangi žmona negalėjo važiuoti kartu, delegavo dukrą Saulę, tai aš tikrai dukros aprangos ar kažkokio akcento nereguliavau. Juo labiau, kad ji augo šeimoje, kur politiniai vėjai arba protokoliniai dalykai yra šiek tiek pažįstami. Ji, kaip jaunas žmogus, turi savo supratimą, savo vertybes, suvokimą, kas kur tinka. Mano manymu, ji tikrai atrodė kaip gražus jaunatviškas kontrastas man asmeniškai. Aš buvau arčiau tokio protokolinio, tradicinio, klasikinio reikalavimo, ji buvo veržli, laisva, įkvepianti jaunyste, su drąsia raiška, drąsiu požiūriu į gyvenimą, laisvu pasirinkimu gyvenimo vertybėse ir gyvenimo keliuose.“

Anot mero, „viskas buvo gražu, saikinga, kartu labai santūru ir galbūt iškalbinga.“

LGBT judėjimą palaikančius ženkliukus į aprangą įsisegė ir priėmime dalyvavusi Lietuvos žmogaus teisių centro komunikacijos vadovė Jūratė Juškaitė bei lygių galimybių kontroliere Birutė Sabatauskaitė.

Birutė Sabatauskaitė ir Jūratė Juškaitė. G. Skaraitienės/Fotobanko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių