V. Putino gerbėjai neištvėrė: suviliojo palinkėjimų lenta, skirta Ukrainai

Rusijos sukelto karo garbintojai niršta. Šįsyk juos suviliojo viešoje vietoje pakabinta lenta, skirta Ukrainai.

Šlovina Rusiją

Danės gatvėje 9-uoju numeriu pažymėtų Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus patalpų lange kabo didelis lapas, kuriame klaipėdiečiai ir miesto svečiai gali įrašyti palinkėjimus Ukrainos žmonėms.

Lapas jau primargintas pačių nuoširdžiausių žodžių. Bet ne tik jų.

Šalia padėtą flomasterį buvo pagriebęs ir karo šalininkas. Kažkuris jų visame pasaulyje žinomą pasisveikinimu virtusį šūkį "Slava Ukraini!" nutrynė ir įrašė šalies agresorės vardą.

Nubraukta ir garsioji Gyvačių salos gynėjų frazė.

Paroda – už skilusių langų

Vakar buvo panašu, kad V.Putino šalininkai pasistengė išniekinti ir fotografijų parodą, pakabintą Atgimimo aikštėje nuo Jaunimo sostinės renginių likusio konteinerinio paviljono languose.

Praeiviai pastebėjo, kad šeši iš 11 langų įskilę, atrodė, kad daužta tyčia į tas vietas, kur pakabintos skaudžiausias emocijas keliančios Ukrainos karo aukų nuotraukos.

Kai apie tai sužinojo policija, į įvykio vietą buvo išsiųsti policijos tyrėjai. Jie ėmėsi fiksuoti vandalizmą primenančius vaizdus. Ir jiems iš pradžių atrodė, kad taikyta į skaudžiausius kadrus.

Pareigūnai ne iš karto suprato, kad langai ne sudaužyti iš išorės, o skilo iš vidinės konteinerio pusės.

Rasa Bekėžienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nusižengimų neįžvelgė

Viena policininkė apžiūrėjo konteinerį iš visų pusių, patampė užrakintas duris, bet nerado jokių įsibrovimo vidun žymių.

Savininkai atsakingi už lentos, kurią pakabino, skelbiamo turinio priežiūrą.

Paskambinę į Klaipėdos savivaldybę tyrėjai sužinojo, kad valdininkams ši situacija žinoma. Pasirodo, šie stiklo paketai buvo įskilę dar iki parodos pakabinimo ir čia nesama jokio vandalizmo.

Keista ir nesuprantama, ar parodos rengėjai nerado kitos, pagarbesnės vietos nuotraukų apie karą Ukrainoje parodai, ar tai padarė iš abejingumo. Tačiau nenoromis kyla ir kita mintis – ar tokiu veiksmu nesiekta dar didesnio priešiškumo ir jausmų kiršinimo?

Nelabai suprantama, kodėl parodos rengėjai nuotraukas pakabino būtent ties tomis vietomis, kur langai perskilę.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė patikino, kad fotografijų parodoje nusikaltimo požymių neįžvelgta, o dėl palinkėjimų stendo nuspręsta pasikalbėti su jo savininkais.

"Nusižengimo nematome ir čia, bet prašysime, kad prižvelgtų lentą ir informuotų mus, jei pastebės netinkamai besielgiančių, kurstančių neapykantą asmenų ar įrašų. Savininkai atsakingi už lentos, kurią pakabino, skelbiamo turinio priežiūrą. Kontaktuosime su partijos būstine", – patikino komisariato viršininkė.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeV. Putino gerbėjailentaparodaKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių