Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikams – nemokama plaukimo pamoka ir galimybė dalyvauti projekte

2016-02-03 04:00
DMN inf.
Organizatorių nuotr.

Žydrūno Savicko sporto klubas “Big-Z” drauge su dienraščiu “Klaipėda” kviečia vaikus (6-14 metų amžiaus) apsilankyti nemokamoje plaukimo pamokoje, į kurią būtina užsiregistruoti iki vasario 5 d. Norintieji ir atrinkti vaikai, turės galimybę dalyvauti sporto klubo ir Klaipėdos miesto savivaldybės rengiamame projekte “Vaikų plaukimo pamokos ir saugus elgesys vandenyje”. Jo metu plaukimo pamokoms bus taikoma net 70 proc. nuolaida.

Projektas truks net 9 mėnesius

Projektas “Vaikų plaukimo pamokos ir saugus elgesys vandenyje” vyks nuo vasario iki birželio mėnesio. Vasaros metu bus dviejų mėnesių pertrauka, o nuo rugsėjo iki gruodžio pamokos tęsis. Gruodžio mėnesį projektą vainikuos vaikų tarpusavio varžybos. Jie bus apdovanoti diplomais ir medaliais.

„Tie, kuriems seksis itin gerai, bus kviečiami išbandyti profesionalų plaukimo sportą. Tai neabejotinai puiki galimybė vaikams atrasti savo gebėjimus. Juk per devynis mėnesius bus susiformavę jų plaukimo įgūdžiai. Projektą sėkmingai įgyvendiname jau nebe pirmą kartą. Džiaugiamės, galėdami prisidėti ir skatinti vaikų plaukimo ugdymą. Kaip rodo praktika, projekto pradžioje vandens bijoję vaikai projekto pabaigoje netgi tampa varžybų laimėtojais. Profesionalaus trenerio darbas ir pačių vaikų pastangos tikrai duoda pačius geriausius rezultatus“, - džiaugėsi sporto klubo vadovė ir trenerė Rasa Vilkienė.

Pirmasis apsilankymas baseine vaikams bus nemokamas. Jo metu patyrę vandens plaukimo instruktoriai atrinks vaikus, kurie bus kviečiami dalyvauti projekte. Čia bus atsižvelgiama į tai, kaip ir kiek jau mokama plaukti. Kaip tikino organizatoriai, vaikų bus atrenkama tikrai nemažai. Jie bus skirstomi į grupes.

Viso projekto metu vaikus mokys ir prižiūrės kompetetingas treneris, kuris yra profesionalus gelbėtojas. „Būsimas treneris ypač moka elgtis su vaikais. Juo vaikai pasitiki jau pirmųjų pamokų metu“, - pridūrė R. Vilkienė.

Kodėl verta dalyvauti?

Nereikia pamiršti, kad gyvename pajūryje, o daugiau nei 90 proc. Klaipėdoje ir apskrityje gyvenančių vaikų nemoka plaukti, nežino, kaip elgtis vandenyje, o juolab-ką daryti atsitikus nelaimei bei padėti skęstančiam.

Vaikas gali nemokėti žaisti krepšinio ar tinklinio, bet mokėti plaukti jis privalo, nes nuo to gali priklausyti gyvybė. Trenerė sako, kad pradėti mokytis plaukti verta kuo jaunesnio amžiaus (1-6 klasių mokiniams), nes suformuotas plaukimo įgūdis išlieka visam gyvenimui, o vaikai plaukti išmoksta ypač greitai ir lengvai. Be to, statistika rodo, kad maždaug du trečdaliai šiuolaikinių mokinių paliegę ir silpni, o plaukimas – vienas geriausių būdų stiprinti sveikatą.

„Maksimaliai rūpinamės klientų sveikata. Tad Žydrūno Savicko sporto klube diegiama nauja vandens kokybės sistema. Baseinas puikiai tiks ir alergijų kamuojamiems vaikams. Sudarysime sąlygas baseino sistemai būti sveikesnei bei ekologiškesnei. Čia bus eliminuoti toksiški chloro šalutiniai produktai ir užtikrinama geriausia oro ir vandens kokybę rinkoje“, - pabrėžė R. Vilkienė.

Plaukimas padeda stiprinti šoninius nugaros raumenis ir stuburą, kompleksiškai grūdina organizmą, skatina augimą ir vystymąsi, gerina medžiagų apykaitą, stimuliuoja kvėpavimo, nervų ir imuninę sistemas. Be to, organizmas sparčiai grūdinasi, nes nuolatinis temperatūrų skirtumas skatina kūną įgyti atsparesnį imunitetą. O kadangi kūnas būna horizontalioje padėtyje, atlikti įvairius pratimus vandenyje ir švelniai, bet efektyviai lavinti kūną.

Ne mažiau svarbi ir emocinė bei psichologinė plaukimo nauda. Vaikai turės galimybę nugalėti įgimtą baimę judėti ne sausumoje ir įveikti kliūtį, o tai kelia savivertę, didina pasitikėjimą savimi ir motyvuoja siekti daugiau. Taip ugdoma valia ir ištvermė, gerėja orientacija ir koordinacija.

Nederėtų pamiršti dar vieno gyvybiškai svarbaus mokėjimo plaukti privalumo – ištikus nelaimei, mokantis plaukti žmogus gali išgelbėti ne tik savo, bet ir kito žmogaus gyvybę.

Kaip dalyvauti projekte?

Norintieji dalyvauti projekte, iki vasario 5 d. turi užsiregistruoti į nemokamą pamoką, kurios metu bus įvertinami vaikų esami sugebėjimai. Su savimi būtina atsinešti dienraštį “Klaipėda” su kuponu, sveikatos pažymėjimą ir gimimo liudijimo kopiją.

Registracija ir detalesnė informacija tel. +370 675 48 584 arba tiesiog atvykus į sporto klubą “Big-Z”, įsikūrusį adresu Naujojo sodo g. 1 (viešbutyje “Amberton”).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų