Vaikams pasakojo apie saugų elgesį

Antrosios Melnragės paplūdimyje pirmadienį gelbėtojai vaikams pasakojo apie savo darbą, saugų elgesį prie vandens telkinių. Pastebėta, kad ne visi mažieji žino būtiniausia informaciją.

Gelbėtojai šį kartą paskaitą skaitė ir su savo darbu supažindino Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro vaikučius. Jų amžius 8–9 metai.

Renginys vyko dialogo forma. Siekta ne tik vaikams papasakoti apie saugų elgesį prie vandens telkinių, bet išsiaiškinti, ką mažieji žino.

Jiems pasakota, kaip elgtis prie vandens telkinių, kodėl žmonės skęsta, aiškinta, kaip reikia išplaukti iš duobės, ką daryti, jei matai, kad kažkas pakliuvo į nelaimę jūroje.

Vaikai supažindinti ir su paplūdimiuose kabančių vėliavų reikšmėmis, kitais ženklais. Pabrėžta, kad iki 14 metų jie negali eiti be suaugusiųjų priežiūros į pliažus ir juo labiau maudytis.

„Dalis vaikų žinojo, kaip reikia elgtis prie vandens telkinių. Penki paskaitą klausė ir praėjusiais metais. Tikimės, kad gauta informacija vaikai pasidalins ir su savo tėvais“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Ypač didelio susidomėjimo tarp stovyklautojų sulaukė pasakojimas apie gelbėtojų darbą. Jie galėjo apžiūrėti ir techniką, kitas priemones bei pažvelgti į paplūdimius iš bokštelio. Pastarąją atrakciją norėjo išbandyti visi.

Uostamiesčio gelbėtojai kasmet organizuoja tokius renginius vaikams. A.Siakki pasakojo, kad gegužės pabaigoje, birželio pradžioje išklausyti paskaitos ateina mokyklos, įsibėgėjus vasarai – stovyklos.

„Džiaugiamės, kad paskaitos populiarėja. Manau, kad kiekvienas vaikas turi žinoti, kaip reikia saugiai elgtis prie vandens“, – pabrėžė pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių