Pereiti į pagrindinį turinį

Vaiko marinimo byloje – nauji tyrimai

2010-05-13 05:00
Tyrimai: sūnaus marinimu badu kaltinama I.Rojienė pasiryžusi net prašyti vaiko kūno ekshumacijos.
Tyrimai: sūnaus marinimu badu kaltinama I.Rojienė pasiryžusi net prašyti vaiko kūno ekshumacijos. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Prieš dvejus metus Šilutės rajone badu numarinto vaiko byla vėl stringa. Sūnaus gyvybės atėmimu kaltinama motina prašo naujos ekspertizės.

Natkiškių kaime Pagėgių savivaldybėje šiuo metu gyvenanti Ilona Rojienė yra teisiama už penkiamečio sūnaus nepriežiūrą. Bylos duomenimis, motina gali būti kalta dėl išsekusio vaiko mirties.

Klaipėdos apygardos teisme ši sudėtinga byla tikriausiai vėl bus atversta tik rudenį. Kaltinamosios advokatas pateikė prašymą atlikti papildomą teismo medicinos ekspertizę.

„Byla išsiųsta į Vilnių. Kol kas – jokių žinių, tačiau laukiame ekspertų atsakymo. Kadangi byla nagrinėjama uždaruose posėdžiuose, sunku ką nors komentuoti“, – kalbėjo I.Rojienės advokatas Aleksandras Jokūbauskas.

Tragedija nutiko 2008-ųjų balandžio 15 d. viename Šilutės daugiabutyje.

Aštuonis vaikus auginusios I.Rojienės namuose buvo rastas nebegyvas penkerių metukų sūnus. Po kelių dienų nustatyta, kad ir kita moters dukra – ketverių metukų mergaitė – yra išsekusi ir anemiška.

Teismo medicinos ekspertai, uostamiestyje apžiūrėję mirusį berniuką, konstatavo, kad vaikas buvo marinamas badu – apleistas ir apėjęs utėlėmis.

„Yra labai daug neatsakytų klausimų dėl vaiko mirties. Labai gaila, kad ekspertas neišsaugojo paimtų audinių pavyzdžių histologiniams tyrimams. Neva tokius pavyzdžius reikia saugoti tik vienerius metus“, – stebėjosi advokatas.

Esą bylos metu konstatuota, kad vaikas mirė nuo hipoglikemijos. Tačiau teismui teks išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių penkerių metų vaiko organizme susidarė tokia būsena.

„Ją galėjo sukelti ir badavimas, ir kitos ligos. Jei vaiką apžiūrėję medikai įtarė hipoglikemiją, jie turėjo atlikti išsamius kraujo tyrimus. Nes tuomet iškart būtų aišku, ar mirties priežastis buvo badas, ar kitos priežastys“, – tikino advokatas.

Pati motina viešai yra prasitarusi, kad sūnus itin mėgo cukrų ir, radęs indelį ant stalo, valgydavo jį šaukštais.

„Neatmetame, kad gali būti prašoma atlikti palaikų ekshumaciją. Mes ekspertams pateikėme papildomus klausimus ir žiūrėsime, kokie bus atsakymai“, – kalbėjo advokatas.

Klaipėdos krašte precedento neturinti tragedija sulaukė audringų visuomenės diskusijų. Tačiau iki gyvos galvos gresiantis įkalinimas vos nepalaužė šiuo metu septynis vaikus auginančios motinos. Moteris persikėlė gyventi pas motiną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų