Vaikų globos namų auklėtiniams - šventė su policininkais

Visos vakarų Lietuvos vaikų globos namų auklėtiniai penktadienį varžėsi, kas geriau moka Kelių eismo taisykles ir bendravo su uostamiesčio kelių policininkais.

Per šimtą valdiškuose namuose Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskrityse augančių vaikų paskutinę šios savaitės darbo dieną automobilių aikštelėje prie „Švyturio arenos“ žaidė gatvę. Čia viešoji įstaiga „Idėjos sėkmei“ jiems surengė konkursą „Saugi gatvė – saugūs namai“.

Vaikai sprendė policininkų jiems sukurtas užduotis ir praktiškai rodė, kaip išmoko atpažinti kelio ženklus, ar moka pereiti perėją, kai ji reguliuojama šviesoforu ir kai jo nėra. Savo sumanumą demonstravo komandų kapitonai.

Vaikai ne tik sprendė sudėtingas užduotis, bet ir maloniai bendravo su policininkais. Pareigūnai leido jiems pasėdėti ant tarnybinių motociklų, iš arti leido apžiūrėti kelių policininkų įrangą. Vaikus labiausiai domino greičio ir alkoholio matuokliai.

Pirmųjų vietų laimėtojai dovanų gavo dviračius, tačiau nenusiminė ir nelaimėjusieji. Vaikai buvo pavaišinti tortais, gavo smulkių dovanėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių