Pereiti į pagrindinį turinį

Vairuotojai Klaipėdoje per balas irsis nebeilgai

2014-08-12 12:11

Sulaukus stipresnio lietaus, kaskart patvinsta kelios uostamiesčio gatvės. Specialistai tikina, kad automobilių vairuotojams irtis per vandenį teks nebeilgai. Lietaus nuotekų tinklų remontas sėkmingai juda finišo tiesės link.

Laikina: pirmadienį klaipėdiečiai vėl važiavo patvinusiomis gatvėmis, tačiau ši problema artimiausiu metu turėtų būti išspręsta.
Laikina: pirmadienį klaipėdiečiai vėl važiavo patvinusiomis gatvėmis, tačiau ši problema artimiausiu metu turėtų būti išspręsta. / Skaitytojo nuotr.

Sulaukus stipresnio lietaus, kaskart patvinsta kelios uostamiesčio gatvės. Specialistai tikina, kad automobilių vairuotojams irtis per vandenį teks nebeilgai. Lietaus nuotekų tinklų remontas sėkmingai juda finišo tiesės link.

Bristi nebeteks

Vakar ryte ne vienas Šilutės plentu skubėjęs klaipėdietis turėjo sumažinti greitį, nes važiuojamoji gatvės dalis skendėjo po vandeniu.

Uostamiesčio savivaldybės atstovai tikina, kad gyventojams prie patvinusių gatvių artimiausiu metu greičiausiai jau nereikės taikstytis, nes pavasarį prasidėjęs lietaus nuotekų tinklų remontas sėkmingai juda prie pabaigos.

Dar pavasarį buvo nuspręsta aštuoniose Klaipėdos vietose atnaujinti lietaus nuotekų tinklus.
Dalyje numatytų vietų darbai jau baigti. Beliko sulaukti, kol atsakingos institucijos įvertins atliktus darbus. Kituose taškuose remontas įpusėjo, o kitur – dar tik prasidėjo.

Šių metų pavasarį pirmieji darbai pradėti ir jau sėkmingai baigti Teatro aikštėje. Šiuo metu rengiami dokumentai atsakingoms institucijoms, kad būtų patvirtinta darbų kokybė. Tokia pati situacija susiklosčiusi ir Jūros gatvės remontuojamoje atkarpoje.

"Darbai į pabaigą juda ir Žvejų gatvėje. Šio mėnesio pabaigoje turi atkeliauti užsakyta siurblinė, kuri bus sumontuota per porą savaičių. Tada priduoti bus ruošiama techninė dokumentacija", – informavo Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Minėto įrenginio laukiama ir viename iš Šilutės plente, ties "Klaipėdos energija", remontuojamų taškų. Artimiausiomis dienomis čia bus sutvarkyta iškasta buvusi kelio danga.

Keliasi į pietinę dalį

Baigdami tvarkyti lietaus nuotekų tinklus miesto centre, darbininkai pradėjo keltis pietinės miesto dalies link.
Neseniai remontas pradėtas Mokyklos gatvės ruože ties Aguonų ir Trinyčių gatvėmis. Darbai šioje vietoje užtrukti neturėtų, mat specialių įrenginių statoma nebus, bus klojami tik lietaus nuotekų vamzdžiai.

Šiomis dienomis darbų sutartys su rangovais pasirašytos ir dėl remonto Joniškės gatvėje. Artimiausiu metu čia taip pat atsikraustys darbininkai.

Visus darbus, kurių vertė daugiau nei 3 mln. litų, planuojama pabaigti iki gruodžio pabaigos.

Dirbs naktimis

Nors didžioji dalis darbų Mokyklos gatvėje ties Aguonų gatve ir vyksta pagal planą, tačiau buvo susidurta ir su sunkumais.

"Minėtame ruože buvo planuota remontuoti uždaruoju būdu ir prakasti po gatve, tačiau pradėjus prastūmimo darbus pasirodė, kad vamzdžiai yra per arti kelio dangos ir ji pradėjo trūkinėti", – pasakojo V.Švedas.

Nuspręsta, jog darbus teks atlikti išoriniu būdu ir laikinai perkasti gatvę.

Pašnekovas pastebėjo, jog dėl intensyvaus eismo darbininkams teks plušėti naktimis. Planuojama, kad darbus pavyks atlikti per porą artimiausių naktų. Iš keturių eismo juostų gatvėje liks tik dvi.

"Per vieną naktį bus sutvarkyta viena pusė, o per kitą – kita", – dėstė pašnekovas.

V.Švedas užtikrino, kad gyventojai jokių nepatogumų pajusti neturėtų. Darbininkai veikti pradės jau temstant, kai automobilių srautas mažiausias, o darbus baigs dar prieš rytinį piką.

"Visiškai gatvės neuždarysime. Tai būtų katastrofa", – patikino Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų