Pereiti į pagrindinį turinį

Vairuotojams pabodo patruliai

2009-04-01 09:00
Vairuotojams pabodo patruliai
Vairuotojams pabodo patruliai / Vytauto Liaudanskio nuotr. Prevencija: prie Jakų žiedo patruliuojantys pareigūnai pernai išaiškino 180 girtų vairuotojų, tai trečdalis visų įkliuvusiųjų.

Klaipėdos vairuotojai jau seniai skundžiasi esą Jakų žiede kelių policijos patruliavimas nėra efektyvus.

10 valandų – 7 pažeidėjai

Vasarą žiedinėje sankryžoje eismą reguliavę pareigūnai neva šaltu metų laiku tik trukdo eismą ir kabinėjasi prie vairuotojų.

Dešimties valandų budėjimu lyjant lietui ir siaučiant vėjams nėra patenkinti ir patys Magistralinių kelių priežiūros būrio pareigūnai. Vyrai tikina, kad per pamainą vidutiniškai išaiškinami septyni smulkūs pažeidėjai.

"Dešimt valandų ant vėjo, o fiksuojame smulkius nusižengimus – tai lempa nedega, tai diržų neužsisega. Esame pririšti prie vietos, o tuo laiku galima būtų efektyviau padirbėti", – dienraščiui atviravo pavardės nenorėjęs viešinti pareigūnas.

Tačiau Klaipėdos apskrities Kelių policijos biuro vadovo Alvydo Katkausko nuomone, čia patruliuojančių pareigūnų užduotis nėra siekti nubausti kuo daugiau vairuotojų, o užsiimti pažeidimų prevencija.

"Jakų žiedo vieta pati diktuoja savo poreikius. Vasarą buvo reikalinga kontrolė dėl eismo spūsčių. Šiuo metu tai pagrindinė patruliavimo vieta dėl operatyvumo. Ką galės nuveikti pareigūnas būdamas dešimt kilometrų už miesto, kai bus pranešta apie nusikaltimą? Juk nesivaikysi po visą apskritį", – tikino Kelių policijos biuro vadovas A.Katkauskas.

Greičio kontrolei – valanda

Dar buvusio Policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus įsakymu patruliams nurodyta kuo mažiau imtis greičio kontrolės. Klaipėdos apskrities keliuose dirbantys pareigūnai tikina, kad per pamainą greičio matavimui skiriama tik valanda.

"Tuo neva siekiama sumažinti patrulių norą pasipelnyti. Suprantu, kad sugriežtėjus baudoms, kai kuriems gali kilti pagundų, tačiau jei kas nors atėjo ne dirbti, o užsidirbti, jis ras kur tai padaryti", – svarstė šalia uostamiesčio patruliuojantys vyrai.

Šiuo metu vykstanti Jakų žiedo rekonstrukcija taip pat verčia pareigūnus neapleisti šios sankryžos.

Klaipėdos apskrities Magistralinių kelių būrio vadas Ričardas Kačinas teigė, kad Jakų žiedas įtrauktas į avaringiausių rajono vietų sąrašą.

"Čia daugiausiai išaiškinama neblaivių bei neturinčių teisių vairuotojų. Pas mus netoleruojamas betikslis kabinėjimasis", – tikino R.Kačinas.

Gaudys neblaivius vairuotojus

Statistika byloja, kad Klaipėdos apskrityje pernai Magistralinių kelių būrys išaiškino 10 tūkst. 359 pažeidimus, sulaikyta 443 neblaivūs vairuotojai, iš jų net 180 sučiupti Jakų žiedo prieigose", – teigė R.Kačinas.

Ką tik pasibaigusi akcija, skirta pėsčiųjų kontrolei, parodė, kad gyventojai ne itin paiso apribojimų. Klaipėdoje išaiškinti 166 pėstieji, nusižengę Kelių eismo taisyklėms, visoje apskrityje nubaustas 261 pėsčiasis. Žmonės nepaiso šviesoforo signalų, draudžiamose vietose ėjo per kelią.

Pernai įkliuvo 2,4 tūkst. greičo mėgėjų.

Netrukus prie Jakų žiedo budintys pareigūnai imsis griežtos vairuotojų blaivumo tikrinimo akcijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų