Vairuotojams trukdo pravažiuoti jokios paskirties neturinti salelė gatvės vidury

Sportininkų gatvės pabaigoje, prie Klaipėdos centrinio stadiono, vairuotojams klausimų kilo dėl gatvės centre esančios salelės. Kokią funkciją atlieka toks įrenginys, sunku suvokti, tačiau gyventojai skundžiasi sugadintomis padangomis, prakirstais karteriais.

Bomelio Vitės kvartalo seniūnaitis Tomas Meškinis pripažino, kad vaizdelis Sportininkų gatvėje gali pretenduoti į didžiausių nesąmonių nominaciją.

„Infrastruktūra likusi iš senų laikų, ji taip ir stovi. Na, gal salelę paliko dėl to, kad jaunimas laksto mašinomis. Yra atsakingi asmenys, jie turėtų sutvarkyti. Tai ne vienintelis pavyzdys, kuris tiktų į didžiausių nesąmonių sąrašą. Turime dviračių takų, kuriuose pilna stulpų ir kliūčių“, – tikino T. Meškinis.

Seniūnaitis stebėjosi, kad niekam iš miestą prižiūrinčių tarnybų dar neužkliuvo šis įrenginys.

„Gyvename lyg ir Europoje, bet tvarka ir keliai pas mus – lyg Afrikoje“, – piktinosi T. Meškinis.

Vytauto Petriko nuotr.

Pastabų tokiam kelio įrenginiui turėjo ir Klaipėdos kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika.

„Ten yra ir daugiau salelių. Iš tiesų, kyla klausimas, kokią funkciją atlieka šis įrenginys? Ar jis turi pristabdyti mašinų greitį, ar turi skirti eismo juostas, nėra aišku. Nelogiška visa tai. Gal turėtų atsirasti kelio ženklas, kuris nukreiptų vairuotojus apvažiuoti salelę dešine puse? Nėra horizontalaus ženklinimo, todėl toks įrenginys praranda prasmę“, – paaiškino M. Džermeika.

Vis tik pareigūnas įtarė, kokią tylią prasmę galėtų turėti ši salelė.

Gyvename lyg ir Europoje, bet tvarka ir keliai pas mus – lyg Afrikoje.

„Spėju, kad ją paliko dėl to, kad jaunimas šioje vietoje mėgsta palakstyti automobiliais. Vakarais užsiiminėja šonaslydžiu. Pareigūnai ne vieną kartą važiavo naktimis į šią vietą tikrinti, pasikalbėti su jaunimu. Vieta nuošali, nėra pašalinių akių, tad jie ir laigo. O gal net kažkas iš jų prašo panaikinti salelę, kad „prasilėkti“ galėtų?“ – svarstė M. Džermeika.

Pareigūnas pripažino, kad tvarkos šioje gatvėje trūksta.

„Aikštelė, kuria naudojasi į varžybas suvažiuojantys žiūrovai, turi būti suženklinta. Turi būti aišku, kur ir kaip statyti mašinas. Jei yra salelė ir jos funkcija yra numatyta, ji turi būti pažymėta. O dabar čia visiška netvarka, eismas vyksta chaotiškai. Mašinos statomos bet kaip, važinėja visi bet kaip“, – pastebėjo M. Džermeika.

Klaipėdos kelių policijos viršininkas patikino, kad situaciją dėl eismo organizavimo turėtų apsvarstyti Eismo saugumo komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ramass

ramass portretas
Jei yra tepalų žymių , reiškia salelė savo funkcija atlieka. Mažiau lakstytojų gatvėse.

autore klaidina?

autore klaidina? portretas
Paskirtis šios salelės labai aiški ir paprasta - atskirti transporti judejimo srautus kad neisvaziuotu ties ja i priešprieša.

Vaieuotojas

Vaieuotojas portretas
Salelė ten visai vietoje,be jos būtų pleškinamasi samkryžoje,tik reiktų ją tinkamai pažymėti,spalviniai paryškinti,nes jos padėtis tikrai nėra tipinė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių