Vairuotojų kelyje į Palangą laukia sunkumai

Į kurorte kitą savaitę vyksiančias 1000 km lenktynes plūstantys vairuotojai gali susidurti su kliūtimis, nes kelyje į Palangą verda remonto darbai.

Jie prasidėjo ties Normantų sankryža. Kelininkai triūsia kone visoje kelio į Palangą dešinėje pusėje. Netrukus bus pradėta remontuoti ir Vydmantų sankryžos danga.

Darbus atliekančios valstybinės įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ direktoriaus pavaduotojo-vyriausiojo inžinieriaus Kęstučio Pralgausko teigimu, remonto prireikė, nes šiame kelyje pavasarį po žiemos atsirado labai giliai įspaustų provėžų.

Todėl senasis asfaltas bus nuskutamas ir paklojama nauja danga. „Tokio remonto tikrai reikėjo. Pavyko išsiprašyti pinigų iš Kelių direkcijos, todėl darbai ir prasidėjo“, - teigė K.Pralgauskas.

Kol vyksta darbai kelio į Palangą dešinėje pusėje ribojamas eismas – automobiliai gali judėti tik viena juosta.

Toks ribojimas jau sukėlė nepatogumų, nes automobiliai, esant didesniems jų srautams, įstringa spūstyse.

Kitą savaitę Palanga laukia didelio žmonių antplūdžio, nes vyks tradicinės 1000 kilometrų žiedinės lenktynės.

„Aišku, jog žinome, kad vyks, todėl kitą savaitę darbus pristabdysime, kad netrukdytume intensyviam eismui“, - tvirtino pašnekovas.

Paklaustas, ar bus leidžiama važiuoti abejomis juostomis, K.Pralgauskas atsakė teigiamai. „Kelias tikrai nebus sudarkytas labiau nei yra dabar. Mes pasiskaičiuojame, kiek per dieną galime nuveikti, todėl asfaltas nuskutamas tik tokiame ruože, kurį iškart suspėjame padengti nauja kelio danga“, - aiškino „Klaipėdos regiono kelių“ atstovas.

Jo teigimu, kelio į Palangą dešiniosios pusės asfalto dangos remontas kainuos 380 tūkst. litų.

Prognozuojama, jog gal jau kitąmet prasidės šio kelio rekonstrukcija. Šiuo metu yra rengiamas tokių darbų specialusis planas, vėliau bus užsakytas ir techninis projektas.

„Po rekonstrukcijos dešinioji kelio į Palangą pusė bus analogiška kairiajai“, - teigė K.Pralgauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
Pagaliau!

tomas

tomas portretas
Vel uzpyls smalos, ir po 3 metu reiks vel tvarkyti, cia viskas specialiai daroma taip!!! daugiau duobiu, daugiau kelininkam darbu, daugiau pinigu i privaciu verslininku rankas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių