A. Vaitkus skelbia sutaręs dėl valdančiosios koalicijos su „Laisve ir teisingumu“, LVŽS

Išrinktasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus teigia sutaręs formuoti valdančią koaliciją su „Laisvės ir teisingumo“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovais, sutartį ketinama pasirašyti kitą savaitę.

„Preliminariai kalbėjome, kad šios trys politinės jėgos viena kitai tinka, sutarėme, kad pradedame rašyti programą, derinti ją tarpusavyje. Manau, kad iki kitos savaitės pabaigos mes tikrai turėsime ir koalicinę sutartį, ir programą (...). Tikimės (pasirašyti – BNS) ir programą, ir koalicinę sutartį“, – BNS trečiadienį sakė A. Vaitkus.

Jis taip pat teigė, kad su būsimais partneriais dar „vyksta derybos“ dėl galimų vicemerų, administracijos direktoriaus pozicijų, tačiau jos daugmaž aiškios.

Manau, kad iki kitos savaitės pabaigos mes tikrai turėsime ir koalicinę sutartį, ir programą.

„Kolegoms dažnai įvardinu, kad tai nėra postai, o yra pareigos, ir labai sudėtingos. Tai vyksta diskusijos šioje vietoje, galutinių taškų nesame sudėję, bet preliminariai yra aišku“, – tvirtino politikas.

A. Vaitkus sekmadienį vykusiame antrajame savivaldos rinkimų ture pelnė 61,61 proc. balsų. Jo konkurentas, konservatorius Audrius Petrošius – 36,88 proc. rinkėjų balsų.

Komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ taryboje gavo daugiausiai – aštuonis mandatus. Po septynis gavo „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai. Po tris vietas – Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Socialdemokratų partija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasijuokime

pasijuokime portretas
svarbiausia,kad turite Remigutį,jis toks tikras klaipėdietis,jis taip myli miestą,paliks seimą,dirbs čia, kokie jūs šaunuoliai,už jį balsavę,tokį turite turbūt vicemerą tikrai...

Sb

Sb portretas
Laukiam "paprastų sprendimų" įgyvendinimo. Komanda "puiki", dugnas ir nieko daugiau nebepridursi.

Balsaves

Balsaves portretas
Na Vaitkus šaunuolis, apseis be koncervu, o komanda pas ji gera, jam tik sekmes palinket.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių