Vakarų Lietuvoje – kitokio futbolo virusas

Lietuvoje sparčiai populiarėjantis linksmas žaidimas – burbulinis futbolas susilaukia vis didesnio dėmesio. Pirmieji jį pristatė gargždiškiai moksleiviai Povilas Kelbauskis ir Laurynas Alekna.

Nuotaikingą atrakciją Gargžduose siūlantys jaunuoliai turi kuo pasidžiaugti. Šį žaidimą čia išbandė daugiau nei 200 žmonių.

"Norėjome išmėginti save naujoje veikloje, todėl dar pavasarį pradėjome kurpti verslo planus. Idėja įgyvendinta, trūksta tik įdirbio", – sakė aštuoniolikmetis P.Kelbauskis.

Toks futbolas žaidžiamas įsispraudus į specialų guminį burbulo kostiumą, o jo žaidėjai turi tik vieną tikslą – įmušti kamuolį į varžovų vartus.

Nors idėja nėra nauja, tačiau gyventojus – dar stebina. Žmonės, pasak P.Kelbauskio, reaguoja įvairiai. "Džiugiai nusiteikę pramogautojai iš burbulų išlipa pavargę, tačiau su šypsena", – pasakojo pašnekovas.

Tiesa, neretai pramogautojams tenka susidurti vienam su kitu, nes kostiumai – masyvūs, o per pusvalandį intensyvaus bėgiojimo tenka ir gerai paprakaituoti. Tačiau tam, moksleivių žodžiais, specialaus fizinio pasirengimo nereikia.

Iš šalies žiūrint ekstremalus žaidimas pramogautojams nepavojingas. Kaip pasakojo vienas iš idėjos autorių, nė vienas iš kelių šimtų jį išbandžiusiųjų nesusižeidė. Esą priešingai, neįprastas futbolas žmonėms suteikia daug gerų emocijų ir išgyvenimų.

"Žaidimas nėra sudėtingas. Net jei tave pargriauna, nejauti skausmo. Kol kas nė vienas žmogus nesiskundė traumomis, matomumas taip pat geras", – aiškino vaikinas.

Į šį verslą jaunuoliai investavo kelių praėjusių vasarų uždarbių santaupas, idėjos įgyvendinimą parėmė ir tėvai.

Burbulinį futbolą gargždiškiai siūlo dar tik kelias savaites, tačiau jau spėjo dalyvauti muzikos festivalyje, o planuose – ir kiti artimiausiu metu vyksiantys didieji renginiai.

Tiesa, pastarieji neišsivertė ir be pagalbininkų. Jiems talkino bendraminčiai Andrius Girdžius bei Mantas Linkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių