Vakarų Lietuvoje prasideda Karo policijos pratybos, jose – keli šimtai sąjungininkų

  • Teksto dydis:

Vakarų Lietuvoje šeštadienį prasideda karo policijos pratybos „Šerifas 2024“, jose dalyvaus virš 300 karių iš septynių NATO valstybių.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, nuo birželio 22 iki 28 dienos vyksiančiose pratybose dalyvaus Karo policijos kariai iš Lietuvos, Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Belgijos, Estijos, Čekijos bei Portugalijos, taip pat Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ir jų specialioji technika.

Kariai treniruosis Šilutės, Šilalės ir Klaipėdos miesto savivaldybių teritorijose. Pratybos vyks šviesiu ir tamsiu paros metu: kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacines – specialiąsias priemones.

Pasak kariuomenės, didelė dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais.

Pagal pratybų scenarijų skirtinguose Vakarų Lietuvos vietose pasitelkiant specialiąsias priemonės ir techniką bus treniruojamasi vykdyti Karo policijos standartines užduotis: riaušių malšinimo operacijas, svarbių asmenų apsaugą, asmenų sulaikymo ir jų konvojavimo operacijas, nusikalstamų veikų atskleidimo ir tyrimo užduotis.

Karo policija yra Lietuvos kariuomenės padalinys, vykdantis nusikaltimų bei kitų teisės pažeidimų prevenciją, jų atskleidimą ir tyrimą, tvarkos ir drausmės karinėse teritorijose ir kariuomenėje palaikymą, karinio transporto eismo saugumo priežiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
Maitink svetimą kariuomenę ir sakyk, kad esi laisvas...pildyti šeimininko norus.

Pilietis

Pilietis portretas
Vadinkim viska tikrais vardais- pilna okupantu

tai

tai portretas
Cirkas didesnis nei prie sovietų ruso.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių