Vakarų Lietuvos ledo ritulio finaluose – muštynės

Savaitgalį „Šiaulių „Akropolio“ ledo arenoje finišavo trečiasis Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionatas „Žemaitijos“ taurei laimėti. Antrą kartą nugalėtojų titulus iškovojo Klaipėdos „Sadvitos“ ledo ritulininkai, kurie triumfavo ir pirmajame čempionate.

Šiauliuose įvykusiuose finaluose pirmieji į kovą dėl bronzos medalių stojo Telšių „Lokio“ ir Šiaulių „Ledo linijos“ komandos. Dviejų nuolat tarpusavyje konkuruojančių ekipų rungtynėse vienu metu įsiplieskė ir muštynės, tačiau jos įvyko pačioje rungtynių pabaigoje, kai nugalėtojas jau buvo aiškus. Tarpusavyje santykius aiškinosi du žaidėjai ir vienas kitam mestelėjo po smūgį į veidą.

Abu ledo ritulininkai buvo pašalinti iš aikštelės dviems minutėms, o komandos draugui  padėti norėįęs telšiškis Arūnas Valantinavičius užsidirbo penkių minučių drausminę nuobodą.   Kiek netikėtai aikštelės šeimininkai atidavė iniciatyvą varžovams ir telšiškiai pirmavo nuo pat rungtynių pradžios ir nugalėjo rezultatu 4:1. Pirmosios oficialios Šiaulių komandos rungtynės savojoje aikštelėje baigėsi nesėkme.

Su nekantrumu buvo laukiama čempionato finalo, kuriame susikovė Klaipėdos „Sadvitos“ ir Kretingos ledo ritulio klubo ekipos. Kretingiškiai turėjo ambicijų pirmą kartą įveikti uostamiesčio ekipą ir iškovoti aukso apdovanojimus. Mat nedidelio miestelio komandoje, kuri neturi daug savojo miesto žaidėjų, žaidžia nemažai klaipėdiečių ledo ritulininkų, dar tarybiniais metais karaliavusių Lietuvos čempionatuose.

Tačiau nenuginčijamų argumentų turėjo ir „Sadvitos“ vyrai, kurie nuo pirmųjų finalo minučių prispaudė varžovus jų aikštelės pusėje. Iki pirmojo kėlinio vidurio uostamiesčio ekipa įmušė net keturis įvarčius ir taip nulėmė dvikovos baigtį. Įspūdingus greičius ir susižaidimą pademonstravę klaipėdiečiai nė minutei neleido varžovams pagalvoti apie rezultato sušvelninimą ir sutriuškino varžovus rezultatu 12:0.

„Turėjome ambicijų po praėjusių metų, kai ne dėl mūsų kaltės čempionato nepavyko baigti ir turnyro rengėjai nusprendė, jog nugalėtojais turi tapti Šiaulių komanda. Norėjome įrodyti ir parodyti, kad ledo ritulys žaidžiamas aikštelėje, o ne kabinetuose ir mums pavyko su kaupu. Nors finalo rezultatas triuškinantis, norėčiau pastebėti, jog šiais metais teko rimtai kautis su visomis komandomis. Net aštuntąją vietą čempionate užėmusi Gargždų „Ledžingos“ ekipa, kurią triuškindavome įspūdingais rezultatais, rungtynėse su mumis atsilaikė visą pirmąjį kėlinį, kurį baigėme taikiai. Tad čempionato lygis kyla ir tai smagu, jog ledo ritulys randa savo gerbėjų visoje Vakarų Lietuvoje“, - po finalo sakė „Sadvitos“ komandos kapitonas, azartiškiausio žaidėjo titulą gavęs Vytas Strazdas.

„Čempionate sumažėjo nereikšmingų kovų ir triuškinančių rezultatų. „Sadvita“ tik finale pademonstravo fantastišką žaidimą, o reguliariojo sezono metu jiems teko kautis su visais. Lygis kyla ir bendromis [pastangomis mes pasiekėme tai, jog krašte daugėja komandų. Kiek žinau, ledo ritulio komanda yra ir Šilutėje, kuri netrukus galėtų prisijungti prie čempionato dalyvių, kitos ekipos svarsto galimybes turėti ne po vieną ekipą. Tad ledo ritulys tikrai reikalingas ir kitas mūsų žingsnis bus sporto bazių klausimas, kad galėtume pakviesti dar daugiau norinčiųjų žaisti ypač vaikus“, - turnyro uždarymo šventėje kalbėjo čempionato organizacinio komiteto direktorius plungiškis Juozas Šlepetis.

Didžiausią pažangą čempionate padariusia komanda pripažinti Klaipėdos „Kirai“, kurie po pernykštės aštuntosios vietos pakilo į penktąją. Geriausiu turnyro vartininku pripažintas žaidžiantis „Kirų“ treneris Andrejus Šutovas, rezultatyviausiu tapo telšiškis Alfredas Butkevičius.

Galutinė III Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionato „Žemaitijos“ taurei laimėti rikiuotė:

1. Klaipėdos „Sadvita“
2. Kretingos LRK
3. Telšių „Lokys“
4. Šiaulių „Ledo linija“
5. Klaipėdos „Kirai“
6. Mažeikių „Ledera“
7. Plungės LRK
8. Gargždų „Ledžinga“
9. Tauragė


Šiame straipsnyje: ledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių