Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininką ir verslininką teis kartu

2009-01-23 09:00

Piktnaudžiavęs tarnyba valdininkas ir nusikalsti jį įkalbėjęs neringiškis verslininkas kartu sės į kaltinamųjų suolą.

Buvęs Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyresnysis specialistas Laimutis Mockaitis kaltinamas oficialaus dokumento suklastojimu bei piktnaudžiavimu tarnyba. Verslininkas Arūnas Čiunka teisme teisinsis dėl kurstymo suklastoti dokumentą, piktnaudžiauti tarnyba bei suklastoto dokumento panaudojimo.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės spaudai Palmiros Martinkienės, piktnaudžiavimo tarnyba faktą nustatė patys Klaipėdos apskrities viršininko administracijos tarnautojai ir kreipėsi į prokuratūrą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Neringos policijos komisariato tyrėjai nustatė, kad 2007 m. spalio 30 d. Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje laikino nedarbingumo metu valdininkas, įkalbėtas verslininko, tyčia, pažeisdamas ne vieną statinių įteisinimą reglamentuojantį teisės aktą bei žinodamas, kad statybos objektas Neringoje yra nelegalus (jam nebuvo išduotas projektavimo sąlygų sąvadas, statybų leidimas ir kiti dokumentai) parašė pažymą apie nebaigtą statybą, suteikė jai išgalvotą numerį bei pažymoje įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis. Šią pažymą valdininkas patvirtino netinkamu antspaudu.

Taip Laimutis Mockaitis suklastojo oficialų dokumentą bei sumenkino Klaipėdos apskrities viršininko administracijos prestižą, tai yra piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi.

Tų pačių metų lapkričio 8 d. verslininkas šią valdininko suklastotą pažymą pateikė Registrų centrui. Nežinodama, kad pažyma suklastota, centro darbuotoja įregistravo statinį kaip nebaigtą (rekonstruojamą) ir įrašė pakeitimus Registrų centro duomenų bazėje.

Vasario mėnesį šią bylą turėtų pradėti nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų