Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkai mokysis už tūkstančius litų

2013-02-02 10:06
Valdininkai mokysis už        tūkstančius litų
Valdininkai mokysis už tūkstančius litų / Vytauto Petriko nuotr.

Nors kasmet uostamiesčio valdininkų darbą jų viršininkai vertina gerai ir labai gerai, klerkų mokymams vis tiek negailima pinigų. Per artimiausius dvejus metus įvairiems seminarams, kuriuose valdininkai turėtų įgyti naujų žinių, bus išleista beveik 150 tūkst. litų.

Didžiąją jų dalį skiria ES, iš miesto biudžeto reikės pridėti tik 4 tūkst. litų.

Numatyta, kad seminaruose, kurių temų numatyta net 34, mokysis 372 Klaipėdos savivaldybės darbuotojai ir miesto tarybos nariai. Tačiau kol kas nėra nustatyta, kurie valdininkai kuriuose konkrečiai seminaruose dalyvaus.

„Jau seniau buvo atlikta darbuotojų apklausa, kokių specifinių žinių ir įgūdžių jiems trūksta. Remiantis apklausos duomenimis ir buvo pasirinktos mokymų temos“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė.

ES bei savivaldybės biudžeto pinigai ir bus skirti sumokėti lektoriams, kurie ves mokymus.

Valdininkai gerins savo žinias ir sugebėjimus sklandžiau organizuoti viešuosius pirkimus, miesto viešąjį transportą, teikti viešąsias paslaugas savivaldybėje, sieks įgauti oratoriaus įgūdžių.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojai savo kvalifikaciją mokymuose gerino ir pernai. Seminarams 36-iomis temomis buvo skirta daugiau nei 300 tūkst. litų.

Valdininkai buvo mokomi tokių dalykų, kokių patys pageidavo. Jiems buvo surengti teisės, informacinių technologijų, ekonomikos ir vadybos, psichologijos, filologijos srities mokymai.

Klerkus lektoriai mokė įtaigiai kalbėti, valdyti stresą ir savo laiką, bendrauti su žmonėmis, turinčiais psichikos problemų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų