Valdininkams – daugiau tarnybinių butų?

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje svarstyta galimybė tarnybiniuose butuose apgyvendinti iš kitų miestų atvykusius aukštos kvalifikacijos savivaldybės darbuotojus.

Tarnybiniuose butuose savivaldybės darbuotojai galėtų gyventi tik iki to laiko, kol vykdytų valstybės tarnautojo pareigas.

Šiuo metu uostamiestyje nupirkti šeši tokie butai. Visi jie – apgyvendinti. Šį sąrašą siūloma padidinti dar vienu butu.

Atsilaisvinus savivaldybei priklausančiam beveik 43 kv. m ploto dviejų kambarių butui Taikos prospekte, siūlyta jame nuomininko teisėmis leisti apsigyventi Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjai, atvykusiai iš Vilniaus, Eglei Deltuvaitei.

Suteikiant teisę naudotis tarnybiniu butu, numatoma, jog nuomininkai mokėtų savivaldybės būsto nuomos mokestį, kuris savo dydžiu būtų artimas privataus būsto nuomos Klaipėdos mieste dydžiui, bet jo neviršytų.

Šiuo atveju pagrindiniame miesto prospekte suremontuoto buto mėnesio nuoma įvertinta 107,13 euro.

Siūloma nuomos kaina sukėlė abejonių Finansų ir ekonomikos komiteto nariams.

Anot Klaipėdos miesto tarybos nario Arūno Barbšio, šioje miesto dalyje dviejų kambarių buto nuoma turėtų siekti apie 300 eurų per mėnesį.

Vis dėlto anot Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, toks sprendimas padėtų į uostamiestį pritraukti kompetentingų specialistų, esą daugelis jų į Klaipėdą nevyksta dėl išaugusių nuomos kainų.

Žmonės privalo iš anksto pasirūpinti gyvenamąja vieta ir tinkamai įvertinti situaciją.

Komiteto, kuriame svarstytas šis klausimas, pirmininkas Rimantas Taraškevičius tokiai nuomonei nepritarė.

"Prieš vykdami į kitą miestą ir dalyvaudami konkursuose dėl darbo vietų, žmonės privalo iš anksto pasirūpinti gyvenamąja vieta ir tinkamai įvertinti situaciją. Šiais laikais dirbti svetur atvykę specialistai perka, parduoda ir nuomojasi butus savo jėgomis, tad nematau pagrindo pritarti tokiam siūlymui", – kalbėjo R.Taraškevičius.

Jam antrino ir kiti komisijos nariai.

Galutinį sprendimą priims Klaipėdos miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Supykęs

Supykęs portretas
Jokių privilegijų !!!! Proto imkitės. Grįžtam į tarybinius laikus?

?

?  portretas
2018 m Kaune gyventojų apie 288466 ir savivaldybėje dirba 668 darbuotojai , o Klaipėdoje 149015 gyventojų ir dirba 465 darbuotojai ? Tai gal Klaipėdos savivaldybėje per daug darbuotojų ? Kaune gyventojų vos ne dvigubai daugiau , o savivaldybės valdininkų skaičius labai mažai skiriasi tik 203 ?

tam RK , na ir kur tie tūkstančiai Kaune ?

tam RK , na ir kur tie tūkstančiai Kaune ?  portretas
Kauno miesto savivaldybės iš rekvizitai Vidutinis atlyginimas 1 367,87 € (2018 m. rugsėjis) Atlyginimų istorija » Atlyginimų mediana 1 329,25 € (2018 m. rugsėjis
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių