Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkas proteguoja "Žemynos" gimnaziją, nes ten dirba žmona?

2010-08-20 05:00
Privilegijos: "Žemynos" gimnazijos grindų remontas sukėlė švietimiečių pyktį, nes esą pinigai buvo skirti tik todėl, kad šioje ugdymo įstaigoje dirba L.Dūdos žmona.
Privilegijos: "Žemynos" gimnazijos grindų remontas sukėlė švietimiečių pyktį, nes esą pinigai buvo skirti tik todėl, kad šioje ugdymo įstaigoje dirba L.Dūdos žmona. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dalis uostamiesčio švietimo bendruomenės pasipiktino „Žemynos“ gimnazijai savivaldybės rodomu išskirtiniu dėmesiu.

Remontas – netikėtas

Itin daug jo esą skiria Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, nes šioje mokykloje mokytoja dirba jo žmona.

„Kaip galėjo atsitikti, kad „Žemynos“ gimnazijoje, kuri nebuvo įtraukta į jokius planus, iš savivaldybės lėšų ketinama pakeisti vos ne pusę grindų?“ – retoriškai klausė anonimais norėję likti švietimiečiai.

Anksčiau ugdymo įstaigų remonto reikalais rūpindavosi Švietimo įstaigų ūkio tarnyba. Jai buvo skiriami pinigai, už kuriuos remontuodavo mokyklas ir darželius.

Tačiau nuo balandžio 1-osios ši įstaiga buvo likviduota, o jos funkcijas ir pinigus perėmė Miesto ūkio departamentas, kuriame buvo įkurtas naujas Socialinės infrastruktūros priežiūros skyrius.

Skriaudžia vaikučius?

„Žemynos“ gimnazijos direktorė ne veltui neslėpė džiaugsmo sužinojusi tokias naujienas, kad dabar remontais rūpinsis Miesto ūkio departamentas, kurio direktoriaus L.Dūdos žmona dirba šioje mokykloje. Vadinasi, dabar gimnazija gaus viską, o kitų įstaigų vadovams pinigų remontui reikės laukti dešimtmečius. Kiek mums žinoma, grindys „Žemynos“ gimnazijoje bus keičiamos iš tų pinigų, kurie buvo skirti darželių stogų remontui. Tačiau, matyt, L.Dūdai svarbiau žmonos mokyklos grindys, o ne vaikučiai, kuriems per kiaurą stogą ant galvų bėga vanduo“, – svarstė nepatenkinti švietimiečiai.

„Kai dar buvo įstaiga ir sykiu su Švietimo skyriumi sudarinėjome sąrašą įstaigų, kurias šiemet reikia remontuoti, „Žemynos“ gimnazija tikrai nebuvo minima. Tačiau skyriui vadovauju tik nuo liepos 1-osios, tad nežinau, ar tie planai buvo pakoreguoti“, – teigė Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriui vadovaujanti buvusi Švietimo įstaigų ūkio tarnybos direktorė Violeta Gembutienė.

Kriminalo neįžvelgė

Miesto ūkio departamento direktorius L.Dūda teigė, jog „Žemynos“ gimnazijoje grindys bus keičiamos pagal planus, kuriuos sudarė likviduota Švietimo įstaigų ūkio tarnyba.

„Remontuojam ir grindis, ir stogus, ir vamzdynus. Įvairių įstaigų remonto darbams skirta 400 tūkst. litų. Aišku, jų užteko ne visiems, todėl, matyt, ir yra nepatenkintų“, – spėjo L.Dūda.

Tai, kad „Žemynos“ gimnazijoje dirba jo žmona ir ugdymo įstaigoje vyksta remontas, pasak departamento vadovo, neturi nieko bendra.

„Jokio kriminalo nėra. Žmona gimnazijoje dirba eiline anglų kalbos mokytoja. Jei jau ieškoma kažkokių sąsajų, tai, vadinasi, net gatvių, kuriomis ji vaikšto, negalima tvarkyti“, – ironizavo L.Dūda.

"Žemynos" gimnazijoje niekas nekėlė telefono ragelio, nes mokytojai ir administracija vis dar atostogauja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų