Valstybės dienos proga – apdovanojimai ir klaipėdiečiams

  • Teksto dydis:

Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos proga – tradiciškai už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies garsinimą pasaulyje ordinais bei medaliais apdovanojo 64 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius, tarp jų ir kelis mūsų miesto bei regiono žmones.

Tarp apdovanotųjų ir du Ukrainos prezidento administracijos atstovai – Mykhailo Podolyakas ir Andrii Yermakas, jiems už aktyvų Lietuvos ir Ukrainos tarpvalstybinių santykių stiprinimą, demokratinių vertybių puoselėjimą įteikti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiai.

Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi Valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas ir Valdemaras Rupšys – Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas už atsidavimą ir pastangas stiprinant bei plėtojant Lietuvos karinę ir gynybinę galią, už nuopelnus Lietuvos krašto apsaugai.

Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi apdovanotas Renius Pleškys – jūrų kapitonas, Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininko pavaduotojas – už indėlį, stiprinant Lietuvos kariuomenę ir krašto apsaugos sistemą.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi Prezidentas apdovanojo ilgametį Klaipėdos muziką, choro dirigentą ir pedagogą Albertą Rožę, kuris jau beveik 30 metų gyvena Ukrainoje.

Jis įvertintas už ilgametį chorinio meno atlikėjų ugdymą, chorinio dainavimo tradicijų puoselėjimą, lietuviškos kultūros sklaidą toli nuo Lietuvos.

Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi apdovanotas Artūras Tiškus – Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Skuodo rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas.

Pernai rugpjūčio 2 d. ne tarnybos metu Palangos paplūdimyje pareigūnas išgelbėjo skęstančią moterį ir jos mažametę dukrą.

Už drąsą, sumanumą ir ryžtą, gelbstint skęstančius žmones, nepaisant gresiančio pavojaus savo gyvybei, Valstybės atkūrimo dieną Lietuvos Prezidentas apdovanojo šį drąsų pareigūną.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotas ir Maltos ordino pagalbos tarnybos Lietuvoje prezidentas, klaipėdietis Bronius Einaras.

Prezidentas jį įvertino už savanorystės, empatijos ir humaniškumo vertybių sklaidą, už asmeninę atsakomybę ir nuoširdų darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris .R

Lauris .R  portretas
Šlikštu žiūrėti į parazituojancius darinius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių