Vandalai aprašinėjo naujinamą pastatą Klaipėdoje

Klaipėdos grafitininkai toliau įžūliai darko miesto pastatus ir daro nuostolius statinių savininkams. Savaitės pradžioje miesto centre, ant remontuojamo „Viktorijos“ viešbučio, atsirado baltais dažais išpurkštas užrašas.

Apsilankė vandalai

Viešbutis pastaruoju metu sparčiai gražėja, darbininkai pluša ir prie pastato fasado, ir aplinkui jį.

Pirmadienį ryte kitapus Naujojo Sodo gatvės stoviniavę klaipėdiečiai pastebėjo mansardiniame viešbučio aukšte, šalia bokštelio, iki tol nematytą žymę.

Baltais dažais didelėmis raidėmis kažkas užpurškė užrašą „U6K“, po skaičiumi nubrėžė brūkšnį.

Galima tik spėti, kad savaitgalį vandalai pateko į remontuojamą pastatą, užlipo ant stogo, o gal pateko į bokštelį ir užpurškė savo tagą – parašą, pagal kurį jų bendruomenė atskiria autorių.

Nusivalyti turės savininkai

Jie niekada ir nebuvo nustoję terlioti sienų.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Dovilė Ramanauskaitė apžiūrėjo ir užfiksavo užrašą.

Ji patikino, kad pastato savininkams bus išsiųstas nurodymas nuvalyti terlionę per mėnesį.

Paprastai daugiabučių namų administratoriams šis terminas – kur kas ilgesnis, nes pastato fasadui sutvarkyti jie turi skelbti viešuosius pirkimus, o tai yra ilgai trunkantis procesas.

 

Dovilė Ramanauskaitė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Panašu, kad šį kartą terlionė išnyks netrukus. Bendrovės vadovė Gintarė Rubinė per sekretorę perdavė žinanti apie grafitį ir jau pavedė jį panaikinti.

D.Ramanauskaitė tikino, kad šis užrašas nėra jokia grafitininkų veiklos atsinaujinimo apraiška.

„Jie niekada ir nebuvo nustoję terlioti sienų. Vos tik kurioje vietoje pamato švarią plokštumą, skuba ją aprašinėti. Tokio užrašo, koks atsirado ant viešbučio, anksčiau nebuvau mačiusi. Policijos darbas – analizuoti tokius duomenis, juos tirti ir aiškintis, kas yra jų autoriai“, – kalbėjo D.Ramanauskaitė.

Terliotojams atrišo rankas?

Klaipėdos miesto policijos komisariatui vadovaujantis Albinas Misevičius tikino, kad pareiškimo dėl minimo grafičio policija nėra gavusi.

Atskiro pareigūno, kuris tirtų grafitininkų vykdomas piktadarybes, dabar nėra, kaskart, gavus pranešimą ar pareiškimą, jį tiria vis kitas policininkas.

Prieš kelerius metus, kai mieste buvo rimtai imtasi kovoti su grafitininkais, jų ieškoti ir demaskuoti ėmėsi net Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vadybos pareigūnai.

Keli daugiausia žalos miestui padarę asmenys buvo nutverti su įkalčiais ir nuteisti.

Panašu, kad dabar ši kova yra atslūgusi, o pastatų valymo ir dažymo išlaidos vėl gula ant jų savininkų pečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
duokit normaliu legaliu sienu ir tada maziau bus terlioniu

Anonymous

Anonymous portretas
U6K C' Since 2012.

Orakulas

Orakulas portretas
Iš principo, pagal savo kilmę (iš JAV) grafitininkai yra visuomenės, na, kaip čia pasakius... Žodžiu, tai yra žemiausių visuomenės sluoksnių socialinis reiškinys, kurio esmė - ne "piešti", o savaip, tarsi "protestuojant" prieš elementarią miesčionišką sėkmingų ponų estetišką tvarką, gadinti ir niokoti. Grafitininkams svarbu ne pats taginimo ar, išimtinais atvejais, piešimo procesas. Jiems svarbiausia - adrenalinas. Taginama paskubomis,stebint ir bijant, ar niekas nemato jų kenkėjiškos veiklos. Jie nuo adrenalino priklausomi ligoniai. Jokios specialiai tam skirtos viešos vietos - sienos ar tvoros, niekada nepadėjo ir nepadės jų išgydyti. Tai patologija, beje gana nepigi, nes aerozoliniai dažai pakankamai brangūs.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių