Vandens skaitiklių parodymus galima deklaruoti internetu

Programinių sprendimų kūrimo ir diegimo bendrovė „Blue Bridge Code“ įdiegė elektroninių sąskaitų ir vandens skaitiklių rodmenų deklaravimo sistemą įmonėje „Klaipėdos vanduo“. Nuo šiol klaipėdiečiai bei gargždiškiai gali elektroniniu būdu gauti sąskaitas ir deklaruoti vandens apskaitos prietaisų rodmenis. O įmonės ir įstaigos, nusprendusios naudotis šia sistema, sąskaitas už vandenį gaus iki dešimtos kiekvieno mėnesio dienos. 

„Pasitelkdami modernias technologijas, šiuo projektu stengiamės didinti klientų aptarnavimo kokybę bei mažinti administravimo išlaidas, kurios buvo skiriamos sąskaitų spausdinimui ir jų pristatymui. Naudodamiesi nauja sistema, mūsų klientai ne tik kiekvieną mėnesį maždaug savaite anksčiau gaus sąskaitas, bet ir galės jas apmokėti neišeidami iš namų. Be to, elektroninės sąskaitos tikrai pasieks jų gavėjus ir „nepasiklys“ pakeliui. O ateityje planuojame ir visai atsisakyti popierinių sąskaitų siuntimo gyventojams bei įmonėms“, - sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandrovas. 

D.Aleksandrovas tikisi, kad galimybė internetu pateikti vandens skaitiklių parodymus ir patiems atsispausdinti sąskaitas pritrauks apie 30 tūkst. registruotų sistemos vartotojų, o tai įmonei leistų kasmet sutaupyti apie 145 tūkst. litų, kurie išleidžiami sąskaitų spausdinimui ir pristatymui klientams. Be to, bendrovė „Klaipėdos vanduo“, įsidiegdama naująją sistemą, siekia prisidėti ir prie aplinkos tausojimo: didėjant elektroniniu būdu siunčiamų sąskaitų skaičiui, įmonė savo veikloje sunaudos žymiai mažiau popieriaus. 

Elektroninės paslaugos vartotojai turės galimybę matyti ne tik naujausią sąskaitą, bet išsisaugoti bei atsispausdinti ir ankstesnes. Taip pat svetainėje pateikiamos nuorodos, nukreipiančios klientą į internetinės bankininkystės tinklapius, kuriuose vartotojai gali apmokėti sąskaitas. 

„Blue Bridge Code“ specialistai šiame projekte buvo atsakingi už įmonės „Klaipėdos vanduo“ vandens apskaitos prietaisų rodmenų deklaravimo ir sąskaitų generavimo portalo sukūrimą, vandens apskaitos sistemos testavimą ir įdiegimą. 

Kompanija „Blue Bridge“ bendrovei „Klaipėdos vanduo“ 2002 m. įdiegė vandens pardavimo ir apskaitos sistemą, kuri  2006 m. buvo atnaujinta. „Blue Bridge Code“ projektas yra tiesiogiai susijęs su jau atliktais darbais.

„Naujoji sistema jos vartotojams leidžia ne tik gauti sąskaitas bei deklaruoti vandens apskaitos prietaisų rodmenis elektroniniu būdu, bet ir operatyviai pranešti svarbią informaciją, pavyzdžiui, apie planuojamus vamzdyno remonto darbus. Taip pat visas naujienas galima paskirstyti tiksliau, atsižvelgiant į vartotojų grupes, tarkime, siųsti jas tik nuosavų namų ar tik daugiabučių, tam tikros gatvės ar mikrorajono gyventojams bei įmonėms. Be to, sistema suteiks galimybę rasti įvairias „Klaipėdos vanduo“ instrukcijas, pagalbinius dokumentus bei dokumentų šablonus“, - teigia „Blue Bridge Code“ direktorius Vykintas Arlauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių