Pereiti į pagrindinį turinį

Varžytinėse – naujas uostamiesčio viešbutis

2013-07-03 11:24
Varžytinėse – naujas uostamiesčio viešbutis
Varžytinėse – naujas uostamiesčio viešbutis / Vytauto Petriko nuotr.

Varžytinėse bus parduodamas vaizdą prie Danės upės pakeitęs naujas apartamentų viešbutis Žvejų gatvėje. Bankrutavusiai įmonei „Danės vartai“ priklausančio pastato pradinė pardavimo kaina – 11 mln. litų.

Niekada neveikė

Liepos pabaigoje ketinama parduoti apartamentų tipo viešbutį Žvejų g. 10, tai – bendrovės „Danės vartai“ turtas.

„Bendrovė bankrutavo, taip viskas ir liko. Paskutinis taškas buvo ekonominė krizė. Tas apartamentų viešbutis yra pabaigtas, bet kaip viešbutis neveikė niekada“, – dienraščiui sakė buvęs šio projekto vadovas Mantas Milinis.

Tarp šalia Danės stovinčio septynaukščio ir senajame sandėlyje veikusio restorano atsirado dviejų statinių kompleksas.

Pastatus, kuriuose turėjo veikti ir apartamentų tipo viešbutis, pastatė su kompanija „EDP Group“ susijusi bendrovė „Danės vartai“. „EDP Group“ buvo siejama su vienu iš didelių Airijos privačių asmenų investicinių fondų.

Daugiau kaip 3 tūkst. kv. m ploto komplekso rūsiuose ir pirmuosiuose aukštuose įrengtos kavinės, parduotuvėlės. Taip pat yra ir 22 butai. Teigiama, kad į šį projektą investuota apie 15 mln. litų.

Po bankroto – aukcionas

Įmonių bankroto valdymo departamento duomenimis, Klaipėdos apygardos teismo nutartimi bendrovei „Danės vartai“ bankroto byla iškelta prieš trejus metus – 2010 m. liepos 15 d.

O jau šių metų liepos pabaigoje yra skelbiamos pirmosios bendrovės turto – apartamentų viešbučio Žvejų g. 10, varžytinės. Pradinė kaina – 11 mln. litų.

Nors bendrovės tinklalapyje pabrėžiama, kad prie naujojo viešbučio yra „vaizdingiausia Klaipėdos miesto dalis, bylojanti apie unikalią jos praeitį, dabartį ir ateitį“, paties viešbučio ateitis gana miglota.

Tikimybė, kad pastatą pavyks parduoti pirmosiose varžytinėse, labai maža. Anot investuotojų, „perspektyvi senamiesčio dalis, netrukus tapsianti nauju klaipėdiečių traukos centru ir kunkuliuojančio gyvenimo židiniu“, liko iliuzija.

„Tuščias reikalas svarstyti, ar pastatą pavyks greitai parduoti“, – lakoniškai atsakė bankroto administratoriaus įgaliotas asmuo Tomas Malinauskas.

Nesiseka parduoti ir „Saturno“

Birželio mėnesį iš varžytinių Klaipėdoje turėjo būti parduodamas penkiolikos uostamiesčio bankrutavusių ar bankrutuojančių bendrovių turtas, tarp jų – už 12 mln. litų ir legendinio prekybos centro „Saturnas“ pastatas.

Tačiau birželio 10 d. planuotos varžytinės neįvyko, nes nebuvo užsiregistravęs nė vienas dalyvis. Spėjama, kad interesantus galėjo bauginti didelė varžytinių dalyvio įmoka.

Šiemet bankroto bylos jau iškeltos beveik pusšimčiui Klaipėdos mieste veikusių įmonių. Daugelio jų turtas pardavinėjamas iš varžytinių. Dažnu atveju organizuojamos ne vienos varžytinės, nes pirmą kartą parduodamu turtu retai kas susidomi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų