Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros sezonas pajūryje – be rezonansinių bylų

2010-09-10 05:00
Ramybė: sausakimšoje Palangoje šią vasarą išvengta itin sunkių nusikaltimų.
Ramybė: sausakimšoje Palangoje šią vasarą išvengta itin sunkių nusikaltimų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vasaros sostine tituluojamas Palangos kurortas šią vasarą skaičiuoja kur kas mažesnį nusikaltimų skaičių, nors šiemet miestas lūžo nuo poilsiautojų.

Sumažėjo nusikaltimų

Palangos policijos pareigūnai spėja, kad neblogiems kurortinio sezono rodikliams įtakos turėjo prevencinis darbas.

"Juk mūsų komisariato niekada nelepino ypatingomis papildomomis pajėgomis, o finansavimas, kaip ir visur, – sumažėjo", – tikino Palangos kriminalinės policijos skyriaus vadovė Diana Paliūnienė.

Skaičiai byloja, kad nusikalstamų veikų sumažėjo daugelyje sričių. Nors, kaip ir kasmet, pagrindinis pareigūnų rūpestis išlieka vagystės, tačiau šiais metais jų užregistruota kur kas mažiau.

"Bendras nusikalstamų veikų skaičius sumažėjo, nors ir nedideliu procentu. Pernai užregistruota 215 nusikaltimų per tris vasaros mėnesius. Šiemet – 199", – tikino D.Paliūnienė.

Vogė ir plėšė

Pareigūnams darbo įkarštis prasidėjo įkaitus orams. Į Palangą plūstelėjus poilsiautojams, paskui juos į pajūrį patraukė ir įvairaus plauko nusikaltėliai.

Didžiausia problema lieka vagystės iš gyvenamųjų patalpų.

"Pernai užregistruoti 154 įvykiai, šiemet padarytos 128 vagystės. Tačiau padaugėjo vagysčių įsilaužiant į patalpas. Tokių atvejų užregistruota 43, o pernai fiksuotos 38 tokios vagystės", – aiškino D.Paliūnienė.

Pareigūnų galvos skausmu išlieka Šventojoje populiarūs mediniai nameliai. Daugybė poilsiautojų naktimis nebesugebėdavo užsidaryti ne tik langų, bet ir durų.

"Ar žmonės atsipalaiduoja, ar oras paveikia, tačiau pinigines palikti ant praviro lango palangės – absoliučiai nesaugu. Teko patruliuoti, rengti pasalas, ypač rugpjūčio mėnesį teko vykdyti ne vieną priemonę", – aiškino Kriminalinio skyriaus vadovė.

Antra nusikaltimų rūšis, kuri buvo ypač populiari šią vasarą Palangoje, – dviračių vagystės.

"Vogė tik brangius ir ypač brangius dviračius. Mūsų akimis neprastas kaip masalas paliktas dviratis vagišių taip ir nesudomino", – juokėsi pareigūnė.

Vasarą nuo ilgapirščių nukentėjo ir užsieniečiai. Viena baltarusių pora neteko dviejų po 10 tūkst. litų kainuojančių dviračių. Turistai juos buvo palikę prikabintus prie automobilio.

Išaiškino dvigubai daugiau

"Vis dėlto reikėtų pasidžiaugti, kad išvengta sunkių ir ypač sunkių nusikaltimų. Nebuvo sunkių sužalojimų. Vienas registruotas pranešimas apie pasikėsinimą išžaginti pensinio amžiaus moterį teismą pasieks pagal kitą veiką. Pradinė informacija nepasitvirtino", – tikino D.Paliūnienė.

Pernai buvo užregistruoti 8 sunkūs nusikaltimai, šiemet tik du.

Kurorte pavyko išvengti ir sunkių avarijų, nevyko skaudžias pasekmes turėjusių muštynių, užpuolimų.

"Įžūlių chuliganizmo atvejų neturėjome. Nužudymų irgi nebuvo. Rezonansinių bylų taip pat neturime", – dėstė pareigūnė.

Prasidėjus rudeniui, sezoniniai vagišiai jau patraukė į kitus miestus. Tačiau kurorte dar pasiliko gyvenamosios vietos neturinčių asmenų.

"Kone kasdien fiksuojame vagystes iš buvusios reabilitacinės ligoninės pastato. Tempia kas tik ką gali", – pastebėjo pareigūnė.

Vis dėlto Palangos policijos komisariatas šiemet gali pasigirti kur kas aukštesniu išaiškinamumo rodikliu.

"Pernai ištyrėme 36 nusikaltimus, o šiemet užbaigti net 65 tyrimai", – tikino D.Paliūnienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų