Vėl laukiama klaipėdiečių idėjų: kaip pagerinti gyvenamąją aplinką?

Nors pernykščiai klaipėdiečių pasiūlymai, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką, dar nėra įgyvendinti, savivaldybė vėl laukia naujų idėjų, kurių realizavimui iš miesto biudžeto šiemet planuojama skirti 100 tūkst. eurų.

Šito sumanymo esmė buvo ta, kad gyventojai patys teiktų idėjas ir patys už jas balsuotų, tai yra viską lemtų pačių žmonių aktyvumas.

Maksimali vienam pasiūlymui numatyta suma – ne daugiau nei 50 tūkst. eurų. Tačiau šia naujove pernai miestiečiai nelabai susidomėjo.

Nors iš viso savivaldybės administracijai 2021 m. buvo pasiūlyta 30 idėjų, o atrinkta 17, už jas balsavo vos 500 klaipėdiečių, kai balso teisę (remiantis 2019 m. savivaldybių rinkimų duomenimis) turėjo per 130 tūkst. uostamiestyje gyvenančių žmonių.

Tarp pateiktų gyventojų iniciatyvų daugiausia buvo siūloma įrengti vaikų žaidimų, aktyvaus poilsio, sporto aikšteles, laisvalaikio erdves, taip pat buvo siūlymų įrengti kiemo apšvietimą, automobilių statymo aikšteles ar gėlėmis apsodinti gatvę.

Galiausiai buvo atrinktos trys idėjos. Tačiau kol kas pernykščiai pasiūlymai nerealizuoti.

Du sumanymai turi būti pabaigti šį rudenį, trečiojo – mitologinės poilsinės ir žaidimų erdvės "Baltų saulės parkas" Tauralaukyje projekto parengimui ir vykdymui viešasis konkursas paskelbtas tik dabar.

Pasiūlymai konkursui turi būti pateikti iki rugpjūčio 9-osios. Suma šiam pirkimui negali viršyti 12 tūkst. eurų su PVM.

Gyventojų idėjų projektą kuravęs ir toliau prižiūrintis Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius paaiškino, kad šios idėjos įgyvendinimo procedūros užtruko dėl detaliojo plano korekcijų.

Na, o nuo rugpjūčio 1 d. gyventojai vėl kviečiami teikti siūlymus antrajam dalyvaujamajam biudžetui.

Dabar esą tai padaryti bus dar paprasčiau: pakeistame tvarkos apraše numatyta, kad teikti idėjas galės visi vyresni negu 16 metų Klaipėdai neabejingi žmonės, nesvarbu, kur jie gyvena. Be to, nereikės idėją palaikančiųjų parašų.

Jei gyventojai turi minčių, kaip pagerinti jų gyvenamąją aplinką, gali jas siūlyti, ir visai tikėtina, kad idėja sulauks palaikymo ir bus įgyvendinta už miesto biudžeto lėšas.

"Kokios idėjos šiemet bus atrinktos, priklausys nuo pačių gyventojų, nuo jų aktyvumo. Klaipėdiečiai tiesiog turėtų aktyviau balsuoti", – teigė D.Petrolevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada pradėsit tvarkyti Rumpiškės kvartalo dali toliau

kada pradėsit tvarkyti  Rumpiškės kvartalo dali toliau portretas
nuo Rumpiškės gt. iki Tilžės gtv., kuris buvo išmestas iš pirminio plano neaišku dėl ko, manau liberastinės kiaulės išvogė miesto biudžetą ir negalėjo padengti dalies miesto įsipareigojimo skiriant europos sąjungos lėšas

Nuotraukoje

Nuotraukoje portretas
garsioji, didelę paklausą turinti pietinio rajono vaikų aikštelė. Labai gerai kad ji yra. Bet reikėtų rimtesnės priežiūros. (Kad ir iš čia pat esančio penkiaaukščio pirmininko ar kiemsargio)Ji skirta mažyliams o prieina agresyvių besikeikiančių paauglių ir mažiesiems tenka tik stoviniuot eilėje prie sūpuoklių ar batuto. Mamytės ir tėveliai išauklėti liberalia dvasia nedrysta net pasižiūrėt į jų pusę o kineidžeriai ne tik tvorą dviejose vietose išlaužė bet ir atsitempė srutiną čiužinį kur pasitiesę prie batuto treniruojasi ir savo ,,numerius"rodo. Bernai kaip kumeliai susėdę sukasi minikaruselėj o mergos supasi sūpuoklėse kur vos įspraudžia savo subines..Manau reikėtų kažkam užsiimti piemenų vaikymu - jie puikiausiai gali sportuot čia pat esančioje treniruoklių vietoje ar riedutininkų aikštėje

Aferistas

Aferistas portretas
Čia dėl tu poilsiu zonu arba nauju kvartalų. Tai va kodėl yra tik vaikams daromos aikštlės žaidimams, o pvz... Suaugusiam sporto "turnikų" arba normalaus dydžių supyniu nėra??? Suaugia irgi žmonės kurie nori pramogu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių