Verslams Klaipėdos senamiestyje – išbandymų metas

Kapitalinis remontas Klaipėdos senamiesčio gatvėse, trunkantis daugiau nei metus, gali užsitęsti net iki rugpjūčio. Ši žinia ne itin nudžiugino senamiesčio verslininkus, kurie dėl remonto darbų patiria nuostolių. Keliolika jų nusiteikę atverti lauko kavines ir dabartinėmis sąlygomis.

Prašo pratęsti leidimus

Kol kas sprendimas dėl leidimo statyti lauko kavines senamiestyje, važiuojamojoje gatvių dalyje, savivaldybėje nepriimtas, tai bus sprendžiama kitą savaitę.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, kad sprendimą priims Saugaus eismo komisija.

Yra gauta net 16 verslininkų prašymų statyti lauko kavines važiuojamojoje senamiesčio gatvių dalyje, nes jų leidimų terminas kaip tik baigėsi.

Savivaldybės administracija kol kas nesiima iniciatyvos pratęsti šių leidimų, nes laukia miesto tarybos ir savivaldybės administracijos vadovybės pasikeitimo, kuris oficialiai įvyks po balandžio 20 d. naujai išrinktosios miesto tarybos posėdžio.

„Verslininkai turėjo leidimus statyti lauko kavines važiuojamojoje dalyje. Dabar senųjų leidimų terminas pasibaigė, svarstysime, ar juos pratęsti iš naujo, nes situacija senamiestyje yra pakitusi, kai kur dar nepasibaigę remontai. Surinksime visą informaciją ir svarstysime kitą savaitę. Saugaus eismo komisija priims galutinį sprendimą“, – teigė R. Mockus.

Šiandien didelių kliūčių nėra, žmonės gali tikrai ramiai prieiti ir apsilankyti bet kurioje veikiančioje kavinėje senamiestyje.

Didelių kliūčių nėra?

Senamiesčio verslininkų sąjungos pirmininkė Aurelija Petkūnienė abejojo, ar išties šią vasarą jau bus galima džiaugtis remonto pabaiga.

„Yra planų, kad vasaros pradžioje didžioji dalis kavinių bus atidaryta, bet jokių garantijų nėra, nes nei Teatro, nei Daržų gatvėje paskutinis grindinio akmuo dar kol kas nėra padėtas“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Tačiau jis patvirtino, kad prie visų senamiesčio kavinių takai jau yra įrengti ir į kavines laisvai galima patekti jau ir šiuo metu.

„Į kavines tikrai galima patekti, gal privažiuoti truputį sudėtingiau, bet situacija tikrai geresnė nei praėjusiais metais. Šiandien didelių kliūčių nėra, žmonės gali tikrai ramiai prieiti ir apsilankyti bet kurioje veikiančioje kavinėje senamiestyje“, – tikino V. Švedas.

Valdas Švedas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Bandė išjudinti veiklą

Anot senamiesčio verslininkų atstovės A. Petkūnienės, verslininkai savo įmones bandė gaivinti – ir šaltuoju sezonu, ir šventiniu laikotarpiu atvėrė kavines.

Dabar siekiama, kad iki vasaros sezono pradžios pavyktų atidaryti lauko kavines.

A. Petkūnienė neslepia, jog šiuo metu senamiesčio verslams nelengvas laikotarpis.

„Toks ilgalaikis kavinės uždarymas yra dideli nuostoliai įmonei, ne taip paprasta užsidaryti, vėl atsidaryti. Tai nėra gerai. Mano žiniomis, sudėtinga situacija tebėra Žvejų gatvėje“, – tikino A. Petkūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ką ten ilgai trunkantys gatvių remontai... Klaipėdos saugaus eismo komisija dirba taip intensyviai, kad daugiau kaip metus nesugebama ištaisyti gatvės ženklinimo Šilutės pl. ir Debreceno sankryžoje, kuris, pasikeitus eismo schemai, prieštarauja ženklams, ir klaidina vairuotojus.

to dd

to dd portretas
Jei nesugebi sudeti tvarkingai, niekas nekaltas. Pilna tokiu gatviu kur po 100 metu issilaike...

Klaipedos autentika - gruvenos lauzai duobes ir t.t.

Klaipedos autentika - gruvenos lauzai duobes ir t.t. portretas
D.Vandens gatve tipo perklota naujai, tai baisesne negu sena... KVAD darbuotoju noras kloti lauko akmenimis - totalus apsurdas. Palikime tas gatves molio purvo ....kaip dar seniau buvo ir paplavas is WC ir virtuviu pilkime i gatve, taip buvo ir bus labai tikra senoviska.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių