A. Veryga: klausimas dėl KUL vadovo atsakomybės yra savivaldybės kompetencija

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė, todėl ji turėtų priimti sprendimus dėl jos vadovo Vinso Janušonio atsakomybės.

„Galiu pasikartodamas priminti, kad šitos ligoninės steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė. Ji ir gali priiminėti sprendimus, susijusius su šios gydymo įstaigos vadovo atsakomybe, kad ir kas tai būtų – ar nušalinimas, ar kitokie sprendimai. Čia yra jų kompetencija”, – nuotolinėje spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Jis priminė, kad ekspertai dėl gydymo įstaigos yra atlikę tyrimą, ir jis persiųstas Klaipėdos miesto savivaldybei.

„Kas sukėlė ypatingą susirūpinimą – tai, kad (…) vis tik nebuvo laikomasi infekcijų kontrolės principų, dėl ko infekcija galėjo plisti tarp gydymo įstaigos skirtingų padalinių. Mes manome, kad administracija nesiėmė tinkamų priemonių nei pasirūpinant personalu, nei pacientų saugumu“, – kalbėjo A. Veryga.

„Jeigu jų (tarybos – ELTA) manymu, tokia tvarka yra gera, tenka tik apgailestauti dėl to. Ministerija nėra nušalinusi. Dėl to siuntėme ekspertų komandą, kuri atliko tyrimą, surašė aktą, surinko daug medžiagos ir ta medžiaga perduota prokuratūrai, – sakė jis.

ELTA primena, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydami nušalinti KUL vyriausiąjį gydytoją V. Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Burdulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.

Sveikatos apsaugos ministerija savo ruožtu minėtoje gydymo įstaigoje dėl užfiksuotų koronaviruso atvejų tarp medikų dar praėjusią savaitę pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Antradienį portalas „Atvira Klaipėda“ paskelbė šio tyrimo išvadas. Jose teigiama, kad koronaviruso išplitimas ligoninėje iš dalies susijęs su infekcijų kontrolės reikalavimų nesilaikymu – nesureguliuoti personalo srautai, švarūs ir panaudoti drabužiai laikomi tose pačiose patalpose, kai kur nėra rankų antiseptiko, blogai sužymėtos talpos.

Pateiktose išvadose taip pat pažymima, kad atliekant laboratoriškai patvirtintų COVID-19 susirgusio personalo ir pacientų atvejų epidemiologinę diagnostiką buvo nustatyta, jog kai kuriais atvejais Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentui nepateikti duomenys apie nustatytus arba įtariamus susirgimus, o pateikti kontaktinių asmenų sąrašai nepilni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ArturKlp

ArturKlp portretas
Teisybė eilinį kartą nugalėjo Lietuvoje. Sekantys rinkimai vėl balsuos už GrubliaNušonį dauguma ir patenkinti džiazuos sau per šventes. Ling live the King of KUL! Skundai ? Rūpi labai kam tie skundai kaip matom, socialiai atsakinga valstybė. Gitanai, kur tu? Tark žodelį, iš Klaipėdos taigi esi, būk draugas.

>

> portretas
> Su visa pagarba, bet Klaipėdos Universitetinė ligoninė nepriklauso Sveikatos ministerijai, ji priklauso ir pavaldi Klaipėdos savivaldybei - ar galite tai suvokti ir kreiptis tinkamu adresu į tinkamą valdininką`?

Ministre, su visa pagarba Jums

Ministre, su visa pagarba Jums portretas
gaila, kad Jūs nesiėmėt veiksmų KULo atžvilgiu po mobingo skandalo. Tiek skundų gavote dėl KULo, komisija buvo, o išvados kur??? Pasekmių kaltininkams jokių ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių