A. Veryga: pagrindo uždaryti Kartenos miestelį nėra

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad kol kas nėra priežasčių ilgajam savaitgaliui įvesti judėjimo ribojimus Kretingos rajono Kartenos miestelyje.

Ministro teigimu, taip pat nėra poreikio ir koronaviruso testus atlikti visiems Kartenos gyventojams, tačiau jeigu būtų įžvelgtos rizikos – testavimą visiems miestelio gyventojams, pasak A. Verygos, būtų galima suorganizuoti.

„Kol kas tokių prielaidų, kad visas miestelis būtų uždaromas, nėra. (...) Jeigu atsiras tokių atvejų, kai asmenys nesilaiko reikalavimų, nesiizoliuoja, kažkur vaikščiojo, kur negalima atsekti kontaktų, tada taip. Nemenčinėje taip ir buvo – buvome mes ir policija gavę signalų tokių, dėl to tokie sprendimai buvo priimti. Kol kas Kartena nėra toks atvejis“, – ketvirtadienį spaudos konferencijos metu sakė A. Veryga.

Pasak sveikatos apsaugos ministro, jeigu atsirastų poreikis tirti visus karteniškius, tai būtų galima suorganizuoti.

„Svarstytinas atvejis, bet čia yra daugiau psichologinis momentas žmonėms, kuriems yra daug baimės ir norėtų visi išsitestuoti. Galima teoriškai tokį dalyką organizuoti. Kol kas nebuvo tokio poreikio, bet jei matysime tokių rizikų, ten nėra daug gyventojų – gali būti ir toks testavimas organizuojamas, bet kol kas nebuvo tokio poreikio“, – pakartojo A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
O kaip čia taip Veryga be skandalo apsiėjo, kai kažkas įvyksta Klaipėdoj tai Veryga iš proto eina kaip dar labiau pakenkti, visi kalti, meras, KUL vyr gydytojas, hospisas, tokį burbulą išpučia, bet tik Klaipėdoj. Pati Veryga reikia kuo greičiau nušalinti.

teisėjas

teisėjas portretas
o pagrindas uždaryti verygą į cypę,yra- pavėluotas apsaugos priemonių ir reagentų užpirkimas,draudimas testuoti medikus ,dirbančius ne židinio zonoje,mob.patikros punktų blokavimas,draudimas privačioms laboratorijoms atlikti testus,nurodymas daugkartiniam naudojimui,vienkartinių apsaugos priemonių,statistikos klastojimas ir pastovus melavimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių