Pereiti į pagrindinį turinį

Vieningi klaipėdiečiai ir toliau palaiko Ukrainą

2022-03-02 15:50

Prie Rusijos Federacijos Generalinio konsulato vėl susirinko klaipėdiečių minia. Trečiadienio vakarą visi buvo kviečiami prisijungti prie dar vienos Ukrainos palaikymo akcijos „Kuo plausi kruvinas rankas, kremlini?“

16 val. prie RF konsulato šios akcijos organizatoriai kvietė dėti savo laisvės rankas – geltonas ir mėlynas kaip Ukrainos dvispalvė.

„Atsineškime vaikiškų žaisliukų, kuriais tegul žaidžia Kremliaus žvėrys. Juos paliksime šalia konsulato. Mėlyni ir geltoni dažai mūsų, o rankos – Jūsų!“ – taip skambėjo akcijos idėja.

Jau nuo praeitos savaitės, prasidėjus kariniams veiksmams Ukrainoje, šalia RF konsulato netrūksta neapykantą Rusijos vadui V. Putinui išreiškiančių plakatų, Ukrainos dvispalvės balionų, vėliavėlių, juostelių.

Akcijos dalyviai tikisi, kad tokios palaikymo akcijos pagaliau įsiskverbs ir į RF konsulato darbuotojų sąžinę.

„Karo eigos, to, kas ten vyksta, mes tikrai nepakeisime. Galbūt nepakeisime ir aukštuose postuose sėdinčiųjų nuomonės. Bet mes turime kažką daryti, o jiems atėjo laikas apsispręsti“, – svarstė klaipėdietis.

I. Kiseliovaitės nuotr.

Tačiau RF konsulate – mirtina tyla, nejuda užuolaidos, nedega šviesos.

Pasak kai kurių akcijos dalyvių, tyla tik įrodo, kad RF konsulatas baisiam karui Ukrainoje neprieštarauja.

„Lašas po lašo akmenį pratašo. Ši akcija ir yra vienas iš tų lašų. Jie kiekvieną dieną atidaro langą ir mato, kad jų nekenčia. Tai tikrai turėtų kažkaip paveikti. Jie galbūt mano, kad tai atslūgs, žmonės pamirš. Bet iš tiesų niekas nepripras prie minties, kad Ukrainoje karas“, – mintimis dalijosi akcijos dalyvė.

Visos akcijos metu RF konsulatą saugojo trys policijos pareigūnų automobiliai.

Daugiau naujienų