Vienišiems uostamiesčio seneliams – dėmesys

Uostamiestyje norima sumažinti globos namuose gyvenančių senelių socialinę atskirtį. Ketinama juos įtraukti į visuomenines veiklas įstaigoje ir už jos sienų.

Biudžetinė įstaiga Klaipėdos miesto globos namai prašo savivaldybės leidimo dalyvauti projekte "Jungtinio kompetencijų centro sukūrimas ir išmaniųjų socialinių paslaugų senyvo amžiaus asmenims teikimas" partnerio teisėmis.

Jis būtų įgyvendinamas kartu su Klaipėdos universitetu, Ventspilio skaitmeniniu bei socialinių paslaugų centrais. Projektą numatoma įkūnyti per dvejus metus.

Šio projekto tikslas – skatinti ir palaikyti globos namuose bei bendruomenėje gyvenančių senyvo amžiaus asmenų tinkamą judėjimą, domėjimąsi sveika gyvensena, savarankiškumo išsaugojimą, socializacijos išlaikymą.

Įgyvendinant projektą, numatoma sukurti senjorų sveikatos stiprinimo metodiką ir jos diegimo infrastruktūrą. Taip pat žadama įsigyti ir sujungti į specifinę sistemą fizinio aktyvumo registravimo technologinius ir duomenų apdorojimo metodus.

Pastarieji būtų pritaikyti automatizuotai stebėti minėtos grupės asmenų fiziologinę būklę, sudaryti jiems fizinio krūvio rekomendacijas.

Planuojama rengti specialius mokymus personalui, studentams, kitiems specialistams.

Bendra projekto vertė siekia per 607 tūkst. eurų. Klaipėdos miesto globos namams reikėtų prisidėti apie 7,3 tūkst. eurų. Taip pat reikia 98 tūkst. apyvartinių lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virga

virga portretas
Dar viena afera sugalvojo is vos bepajudanciu seneliu ! Nebludikit o dirbkit darba , nejuokinkit PASAULIO ! Jiems reikia vaistu ir geresnio maisto nors pries iskeliaujant o ne universitetu !

Senolė

Senolė portretas
Taip,svarbiausiai rengti įvairius mokymus,o iš jų kažkam nubyrės lengvi pinigėliai,o ar iš to bus kokia nauda niekam ir nerūpės.

Diana

Diana portretas
Eilinis pinigu plovimas ,geriau darbuotojais tegul pasirupina,ju algomis,o ne eiliniais projektais,Geda,,,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių