Viešajam transportui skirta eismo juosta numatyta ne veltui: vaizdo kameros drausmins vairuotojus

Herkaus Manto gatvėje sumontuotos vaizdo kameros, kurios stebės eismo dalyvius, judančius autobusams skirta eismo juosta. Ties sankirta su M.Mažvydo alėja sumontuotos dvi kameros, kurios netrukus pradės veikti.

Tokių priemonių imtasi dėl to, kad vairuotojai masiškai nesilaiko Kelių eismo taisyklių ir centrine miesto gatve važiuoja nepaisydami ženklinimo, kuris reiškia, kad pirmoji eismo juosta turi būti palikta tik viešajam transportui.

Policija skiria tūkstančius baudų už šį pažeidimą, tačiau labai panašu, kad vairuotojus tai kol kas mažai tramdo.

"Policija skiria tūkstančius baudų už šį pažeidimą, tačiau labai panašu, kad vairuotojus tai kol kas mažai tramdo. Dėl to ir norime kartkartėmis keisti kamerų vietas, kad vairuotojai pagaliau įsisąmonintų, jog eismo juosta, skirta viešajam transportui, yra numatyta ne veltui", – pažymėjo įstaigai "Klaipėdos keleivinis transportas" laikinai vadovaujantis Andrius Samuilovas.

Herkaus Manto gatvėje sumontuotos dvi vaizdo kameros. Viena fiksuoja atvažiuojančius automobilius, kita – tolstančius.

"Jei vairuotojas persirikiuoja į šią juostą, bet vėliau pasuka dešinėn, nuobaudos tikrai nebus. Tačiau yra tokių, kurie per visą centrą skrieja pirmąja juosta. Gudručiai taip stengiasi aplenkti spūstis", – tikino A.Samuilovas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jis įsitikinęs, kad vairuotojų sąmoningumo pokyčiams reikia laiko.

"Todėl ir nusprendėme pakaitalioti kamerų vietas. Pati sudėtingiausia situacija yra Taikos prospekte, kuris yra pagrindinė miesto arterija. Viešajam transportui ši gatvė svarbi dėl to, kad jei pirmoji eismo juosta būna užimta, autobusai nukrypsta nuo grafiko. Po to būna visa virtinė trikdžių, tenka stoti prie šviesoforų, autobusai ima vėluoti", – paaiškino A.Samuilovas.

Piktinasi ir dėl kamerų. Gauname skundų, kad pažeidžiame konstitucines gyventojų teises važiuoti taip ir ten, kur jie tik nori.

Kita vaizdo kamerų pora įrengta Taikos prospekto ir Naikupės gatvių sankirtoje.

"Dviejų kamerų porų mažoka, reikėtų trečios. Galvojame, kaip mums čia jas įsigyti", – svarstė A.Samuilovas.

Patys vairuotojai šiais pokyčiais nėra patenkinti.

"Vairuotojai reiškia pretenzijas net dėl vadinamųjų trikojų, kuriuos policijos pareigūnai padeda netoli už stacionarių matuoklių. Juk pro žinomus matuoklius vairuotojai pravažiuoja tvarkingai, o po to spaudžia. Piktinasi ir dėl kamerų. Gauname skundų, kad pažeidžiame konstitucines gyventojų teises važiuoti taip ir ten, kur jie tik nori", – tikino A.Samuilovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Na jus man pasakykit , kaip galima papulti ant trikojo? Vaziuoju su waze, matau , kad policajus stato trikoji. Pazymiu. Ta pati daro ir kiti. Gali tada nosi krapstyti sededami ir saugodami savo trikojus.

>to buduliams

>to buduliams portretas
tai jie jau seniai savo kotedžuose prie Klaipėdos gyvena o čia tik atvažiuoja mums savo tupu valdymu smegenus krušt:D)

O

O  portretas
Geriau palikit lengvosioms dviračiu taką joms užteks o visomis juostom lai važiuoja policija , gaisrinė, greitoji juk Klaipėdoje tokie maži kamšiai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių