Pereiti į pagrindinį turinį

Viešbutis "Viktorija" pakils naujam gyvenimui

2010-10-21 05:03
Pokyčiai: seniausias Klaipėdos viešbutis "Viktorija" nebebus pabaisa.
Pokyčiai: seniausias Klaipėdos viešbutis "Viktorija" nebebus pabaisa. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savivaldybė pagaliau atsikratė bendrovės, kuriai priklauso miesto centre stovintis apgriuvęs "Viktorijos" viešbutis, akcijų ir už jas jau gavo pinigų.

Viešas aukcionas parduoti 24,82 proc. bendrovės "Klaipėdos Viktorija" akcijų, kurios priklausė savivaldybei, buvo skelbiamas net trylika kartų. Dažniausiai aukcionai neįvykdavo, nes jais nesusidomėdavo nė vienas pirkėjas. Juos atbaidydavo didelė akcijų kaina, nes pirmąjį kartą už jas norėta gauti 5 mln. litų.

Paskutinis, tryliktasis, aukcionas įvyko šiemet rugpjūtį. Jame dalyvavo vos vienas dalyvis. Jis už akcijas pasiūlė sumokėti 801 tūkst. litų. Pradinė kaina buvo 800 tūkst. litų.

Aukcioną laimėjusi ir akcijas įsigijusi bendrovė "Bangų gatvės viešbutis" šią savaitę atsiskaitė su savivaldybe – į miesto biudžetą pervedė visus žadėtus pinigus.

Bendrovė "Bangų gatvės viešbutis" sukasi viešbučių versle. Jai priklauso ir buvęs vaikų ambulatorijos pastatas, esantis Bangų gatvėje. Įmonė gavo beveik 2 mln. litų ES lėšų, kad rekonstruotų kultūros paveldui priskiriamą pastatą ir jame įrengtų viešbutį.

Rekonstrukcijos netrukus sulauks ir seniausias Klaipėdoje "Viktorijos" viešbutis. Ūkio ministerija bendrovei "Klaipėdos Viktorija" skyrė 6,28 mln. litų paramą, kad įmonė viešbutį vėl prikeltų gyvenimui.

Projekte numatyta, kad pastate turėtų būti įrengti beveik šimtas viešbučio kambarių, SPA, konferencijų centrai, restoranas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų