Viešojo transporto keleiviams surengtoje staigmenoje užfiksuota svarbi žinia

Po darbų į namus skubančius klaipėdiečius nustebino netikėtas, bet malonus užsieniečių gestas. Antradienį, tarp 17–18 val., viešojo transporto keleiviai, išlipę „Bibliotekos“ stotelėje, buvo pasitikti garsiais sveikinimais, aplodismentais, karštu šokoladu bei spalvotais balionais.

Grupelė jaunų žmonių išlipusiesiems iš autobusų šaukė „Congratulations!“ (liet. „Sveikiname!“). Džiaugsmingais šūkavimais jie siekė perduoti svarbią žinutę.

Nusprendėme priminti viešojo transporto svarbą. Miestui labai svarbu, kad kuo mažiau žmonių važinėtų automobiliais.

„Nusprendėme priminti viešojo transporto svarbą. Miestui labai svarbu, kad kuo mažiau žmonių važinėtų automobiliais. Tada tai taptų tinkamesne vieta gyventi“, – teigė grupelės narė.

Paaiškėjo, kad vieni iš jų yra studentai, kiti – profesionalai, atvykę iš įvairių Europos šalių. Šią savaitę jie atvažiavo į Klaipėdos universitetą pasiklausyti paskaitų apie darnų eismo bei miesto planavimą.

 

Indrės Kiseliovaitės nuotr.

„Dvi moterys yra iš Klaipėdos, o visi kiti iš skirtingų Europos šalių. Atvykome čia savaitei pagal Europos Sąjungos projektą „Civitas“. Šiuo metu vykdome nedidelį projektą, kaip pagerinti aktyvų judėjimą gatvėje. Nusprendėme pagerbti žmones, važiuojančius autobusais“, – pasakojo studentė.

Tą pačią dieną miesto meras Vytautas Grubliauskas sudalyvavo Klaipėdos universiteto surengtame „Civitas Elevate winter workshop“ aptarime dėl darnaus judumo planavimo.

Minėtosios programos tikslas – suburti miestų, įgyvendinančių saugaus ir tvaraus mobilumo projektus, tinklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

in

in portretas
Pasitusino ir dar reklamuojas. Siaunuoliai KU, gerai sugalvojote kaip pasiviesinti spaudoje ir uzpildyti Erazmus ataskaitos langeli kokia jusu projekto veikla buvo naudingas placiajai visuomenei. tik tos naudos keleiviai nepajuto is tokios akcijos.

zemaite

zemaite portretas
Jei mane pasitiks negrai,tai isvis nevazinesiu keleiviniu transportu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių