Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoj apšvietimo Liepų gatvėje – priedangos?

2024-10-24 14:30

Liepų gatvės daugiabučių namų kieme pradėti apšvietimo stulpų įrengimo darbai. Taip nuspręsta sulaukus gyventojų prašymų. Tačiau yra klaipėdietis, manantis, kad apšvietimo čia pakanka, esą būtų geriau investuoti lėšas į priedangų daugiabučių rūsiuose įrengimą.

Planai: Liepų gatvės daugiabučių namų kieme prasidėję apšvietimo stulpų įrengimo darbai truks apie mėnesį.
Planai: Liepų gatvės daugiabučių namų kieme prasidėję apšvietimo stulpų įrengimo darbai truks apie mėnesį. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Anonimu norėjęs išlikti vyriškis pasakojo, kad Liepų g. 25 namo kieme būta įvairių diskusijų, viena jų – įrengti vaizdo stebėjimo kameras po to, kai kaimyno automobilis buvo apgadintas – nulaužtas veidrodėlis. Tačiau gyventojai dėl kamerų nesutiko.

Po to buvo svarstyta įrengti apšvietimo stulpus. Klaipėdiečiai dėl to kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, šis jų prašymas netrukus jau bus įgyvendintas.

„Nutarė, kad statys kieme apšvietimo stulpus, bet nuo Vytauto gatvės puikiausiai viskas šviečia. Tad ar tikrai čia reikia apšvietimo? Mano nuomone, jau geriau būtų skiriamos lėšos priedangų įrengimui Liepų g. 21–25 namuose. Rūsiuose vandentiekiai išgriauti, elektros nėra, tad nelaimės atveju ten slėptis būtų neįmanoma. Labai gaila“, – mąstė garbaus amžiaus vyriškis.

Klaipėdos savivaldybės Komunikacijos skyriaus atstovai informavo, per kiek laiko bus įrengti apšvietimo stulpai, ir paaiškino, kas atsakingas už priedangų įrengimą.

Visi apšvietimo projektai daugiabučių namų kiemuose mieste įgyvendinami pagal gyventojų prašymus.

„Apšvietimas įrengiamas kieme prie daugiabučių Liepų g. 21–25, čia savivaldybė numato įrengti penkias apšvietimo atramas, darbai pradėti trečiadienį ir truks apie mėnesį. Visi apšvietimo projektai daugiabučių namų kiemuose mieste įgyvendinami pagal gyventojų prašymus. Nuo 2023 m. sausio 1 d. įsigaliojęs Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymas numato prievolę visuose naujai statomuose daugiabučiuose namuose, kurie yra aukštesni nei penkių aukštų, bei visuomeninės paskirties statiniuose, talpinančiuose daugiau nei šimtą asmenų, suprojektuoti ir įrengti priedangas. Už naujų priedangų projektavimą ir įrengimą naujai statomuose pastatuose yra atsakingas statytojas“, – nurodė Komunikacijos skyriaus atstovai.

Jų duomenimis, pagal šiuo metu galiojančių teisės aktų reikalavimus nėra numatyta jokių privalomų reikalavimų įsirengiant priedangas senuose pastatuose ar privačiuose gyvenamuosiuose namuose, todėl priedangų įrengimu gali pasirūpinti patys daugiabučio namo patalpų savininkai.

Įstatymai nenumato, kad būtų galima teikti finansinę paramą priedangas įsirengti ketinantiems uostamiesčio gyventojams.

Daugiabučių gyvenamųjų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatyme įvardinta, jog į sąvoką „pastato bendrojo naudojimo patalpos ir kitos pastato dalys“ patenka ir rūsiai, jeigu jie nuosavybės teise nepriklauso atskiriems pastato savininkams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų