Vietoj šventės – gaudyti stintų: po Naujųjų kasdien šansai vis didėja

Stintų išsiilgę žvejai sausio 1-ąją laiko veltui neleido ir išsiruošė į žvejybą, kuri pavydą kėlė daugeliui kitų žūklės mėgėjų.

Klaipėdiečiai socialiniame tinkle pasigyrė pirmosios šiemet žvejybos Kuršių mariose rezultatais – vienas žvejys sugavo 75 stintas, kitas – 94.

"Taip ir turėjo būti. Pirmosios stintos sausį pasirodo Malkų įlankoje. Tik žvejoti reikia, kur didesni gyliai. Jei vyrai žvejojo iš valties ties Kiaulės Nugara, tokiu metu jau turėjo pasirodyti stintos", – paaiškino Jūrų muziejaus biologas Remigijus Dailidė.

Tai, kad pirmosios stintos jau ėmė kibti farvaterio centre, pasak R.Dailidės, nereiškia, kad meškeres klaipėdiečiai merks nuo krantinių.

Po Naujųjų kiekvieną dieną šansai vis didėja.

"Beviltiška gaudyti nuo kranto. Išgilinus farvaterį, stintos juo ir juda. Priekrantėje šiuo metu net sunku pagauti stintų. Na, nebent pasiseks ir pasirodys būrelis. Nebeliko tų laikų, kai per porą valandų pusę kibiro kas prigaudytų", – patikino žvejys.

Stintų žvejyba iš valčių buvo sėkminga ir praėjusią žiemą. Daugelis smulkių laivelių savininkų žvejus ėmė plukdyti ne į jūrą gaudyti menkių, o Kiaulės Nugaros link. Pernai keli žvejai laivelį galėdavo išsinuomoti už 60 eurų.

"Po Naujųjų kiekvieną dieną šansai vis didėja. Geriausia žvejyba prasideda po sausio 15-osios. Jei nespaus šalčiai, žvejosime pakrantėje. Jei pašals ir nebus karantino, pažvejosime ant ledo", – tikino R.Dailidė.

Kai kurie žvejai ir dabar džiaugiasi laimikiu, gyrėsi, kad neblogai kibo ešeriai Minijos senvagėje.

"Dangė yra puiki vieta žvejoti. Žvejams šiuo metu yra ką veikti. Laukia labai puiki šlakių žvejyba nuo kranto. Niekas garsiai nekalba, kad puiki žvejyba gali būti jūroje. Nuo kranto, ties Juodkrante, jūroje galima pagauti lašišų. Bet nuo šių metų tegalima pasiimti tik vieną lašišą", – taisykles priminė R.Dailidė.

Klaipėdiečiai ties Karkle nuo kranto pagauna ir šlakių. Lašišų ir šlakių tykoma ir Šventosios upėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Petrai, neiškrisk iš medžio!

Rrrr

Rrrr portretas
Laba, šaunu kad yra ką veikti, o ypač žvejoti, sėkmės nelinkesiu,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių