Vietoje apleisto darželio Žvejybos uoste – šešiaaukštis

Žvejybos uosto mikrorajone gyvenantys klaipėdiečiai sunerimo ant geležinės buvusio vaikų darželio tvoros išvydę verslininkų žinutę. Privati bendrovė Žalgirio gatvėje planuoja statyti veikiausiai šešių aukštų pastatą.

Daugiabučių namų apsuptyje, Žalgirio g. 13A esantis apleistas objektas, kuriame kažkada veikė vaikų darželis, jau seniai priklauso bendrovei "Uosto vartai".

Klaipėdos savivaldybės administracija įmonės vadovą ne kartą ragino sutvarkyti pavojų žmonių gyvybei kėlusią griuveną.

Nerimauta dėl suirusių balkonų konstrukcijų, neužsandarintos tvoros, pro kurią gali patekti pašaliniai žmonės, benamiai.

Objekto valdytojai net buvo įtraukti į miesto apsileidėlių sąrašą.

Panašu, kad sunykusį darželio pastatą verslininkai labai rimtai svarsto rekonstruoti. Čia turėtų iškilti gyvenamasis namas su komercinėmis patalpomis.

Pastato projektuotojas Osvaldas Jankauskas pasakojo, kad planuose – šešių aukštų pastatas. Pirmasis aukštas būtų atiduotas verslui.

"Kol kas tai tik projektinių pasiūlymų stadija. Kai įvyks viešosios procedūros, prasidės projektavimas", – sakė O.Jankauskas.

Su techniniu projektu susipažinti bei savo nuomonę pareikšti galės ir vietos gyventojai.

Pasak bendrovės "Uosto vartai" vadovo Vitalijaus Basino, klaipėdiečiams nėra ko nerimauti, nes teritorija bus sutvarkyta ir pasikeis neatpažįstamai.

"Nelabai įsivaizduoju, dėl ko žmonės turėtų pykti. Dabar stovi senas apleistas namas, nesutvarkyta teritorija. O bus gražus daugiabutis su visais patogumais. Kam dėl to blogai?" – klausė vadovas.

Esą statybos prasidės kitų metų pradžioje.

Užuojauta, kas ten gyvens.

Vis dėlto vadinamajame Žvejybos uoste gyvenantis miesto tarybos narys Saulius Liekis neslėpė, kad palyginti nedideliame sklype planuojamas šešiaaukštis gali įplieksti žmonių aistras, mat aplink apleistą sklypą stovi tik žemesni, penkių aukštų pastatai.

Maža to, naujakuriams, kaip ir seniesiems gyventojams, ramybę trikdys iš vienos uosto krovos įmonės konteinerių terminalo sklindantis triukšmas.

"Užuojauta, kas ten gyvens. Būna triukšmo iš uosto, tad viršutiniuose aukštuose tikrai turėtų girdėtis. Užprogramuotas nepasitenkinimas iš naujų gyventojų", – samprotavo S.Liekis.

Projektiniai pasiūlymai gyventojams bus viešai pristatomi rytoj 17 val. Žvejų g. 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
Gyvenu Taikos 55.Blemba,masinu uzimas nesvietiskas.Reiketu uzdeti leidima tik elektrinems masinoms.

Nereiks

Nereiks portretas
tu darželių.Vistiek per ateinančius pora metu visas jaunimas galutinai išvažiuos.Nebus vaikų

Na taip

Na taip portretas
Sis Zvejybos uosto kvartaliukas tikrai geras ir jo niekuomet nekeisciau nei i Jurininku pr.,nei Baltijos ar kitur.Daugumoje isikurusios bendrijos ,kuriose tvarkingi pastatai,teritorija.Ramu ir geras susisiekimas.Kas liecia gyvenamojo namo statyba tai geriausia verslininkams investicija.Kaip ir iprasta pirmiaisia mastoma apie pelna,o ne apie miestieciu poteikius,t.y.kazko naujo kur butu teikiamos paslaugos ar kt.nemastoma.O kodel nepastacius seneliams namu,Zalgirio gatvej edantys nesutalpina visu norinciu.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių