Viršija pajamų surinkimo planus

Per pirmąjį šių metų pusmetį Klaipėdoje surinkta 190,8 mln. eurų pajamų. Tai yra beveik 105 proc. daugiau nei planuota ir 22 mln. eurų daugiau nei surinkta pernai tuo pačiu metu.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vadovė Kristina Petraitienė, didžiausias viršplaninis pusmečio rodiklis yra surinktas iš paveldimo turto mokesčio, palūkanų už paskolas ir sąskaitų likučius, už dividendus ir už baudas bei mokesčius už aplinkos teršimą.

„Gyventojų pajamų mokesčio surinkta 83,6 mln. eurų, tai yra 8,8 mln. eurų daugiau nei pernai per pirmąjį pusmetį“, – teigė K. Petraitienė.

Pasak jos, pajamų surinkta daugiau, nes darbo užmokestis šalyje augo 11,3 proc., didėjo žmonių užimtumas, atėjo nauji verslai, plėtėsi esami.

„Asignavimų planas vykdomas 79,2 proc. Labai panašus rodiklis buvo pasiektas ir ankstesniais metais. Administracijoje yra nuolat vykdoma projektų įgyvendinimo stebėsena ir ieškoma sprendimų trukdžiams šalinti“, – dėstė K. Petraitienė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovų, esą nėra rizikos, kad kažko nepavyks įvykdyti.

Tačiau yra atsiliekama nuo plano, renkant Žemės ir Nekilnojamojo turto mokesčius.

Vis dėlto K. Petraitienė mano, kad Žemės mokestį pavyks surinkti, kaip suplanuota, nes žemės mokestis paprastai sumokamas rudenį.

Šių metų miesto biudžeto planas yra 329,5 mln. eurų, beveik 13 proc. didesnis nei pernykštis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdiškis

Klaipėdiškis portretas
Klaipėdoje pajamų surinkta 105 proc. daugiau nei planuota... Sudėtinga bus tiek daug pinigų kur nors išleisti. Kas taip gerai planavo pajamų surinkimą, kad surinkta daugiau nei dvigubai daugiau suplanuotų surinkti pajamų... Penkmečio planą įvykdysime per du metus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių