Vitės kvartale lapus šluoja senukai

Lapais užversti kiemai gyventojams taip įkyrėjo, kad su grėbliais rankose į lauką nesibodi išeiti ir senjorai. Pasak Vitės bendruomenės narės Ritos Kuprelienės, jei savo darbą normaliai atliktų daugiabučius administruojančios įmonės darbuotojai, žmonėms nereikėtų vargti.

"Už ką mokame?"

"Tylėjau ilgai, bet šiandien trūko kantrybė. Nesuprantu tik vieno – mokame mokesčius už kiemų valymą, o patys gyventojai neapsikentę turi juos valyti. Kiek ilgai tai tęsis? Rytais valytojai ateina, pastovi, pasižiūri ir dingsta. Kam reikalinga rinkliava ir kas tada dėsis žiemą?" – antradienį viešojoje erdvėje išrėžė aktyvi klaipėdietė R.Kuprelienė.

Pasak gyventojų, pastarosiomis dienomis itin prasta situacija buvo Sportininkų, J.Janonio, Karklų, Medžiotojų, Švyturio, Pušyno gatvėse, taip pat Pušyno skersgatvyje.

R.Kuprelienė piktinosi ir sykiu klausė, kodėl už dyką svetimą darbą turi daryti senjorai?

Ritos Kuprelienės nuotr.

"Baisi situacija yra visuose kiemuose, kuriuos turėtų valyti kiemsargiai. Priešais mane Pušyno gatvėje gyvenanti kaimynė – jau senas žmogus – visą kelią nuo "Bitutės" lopšelio-darželio kampo iki savo namo galo nuolat pati nusivalo. Dabar, žiūriu, iš Švyturio g. 18-ojo namo vyrukas šluoja lapus. Mes su kaimyne irgi valydavome ir pernai, ir užpernai. Tylėjome. Bet kai pradėjo senukai eiti, tiesiog apmaudu", – dėstė Švyturio gatvėje gyvenanti R.Kuprelienė.

Baisi situacija yra visuose kiemuose, kuriuos turėtų valyti kiemsargiai.

Pažliugę lapai – čiuožykla

Savanoriai senukai ne tik neima nė vieno euro už darbą, bet dar iš savo kišenės maišus perka, į juos tvarkingai lapus sukrauna.

"Turėjome vieną labai gerą kiemsargį Ilja. Žmogus, būdavo, be pietų dirbdavo. Užtat kiemas blizgėdavo. O dabar – tragedija, neatsimenu, kada pastarąjį kartą savo kieme mačiau valytoją. O paeiti neįmanoma, nes pažliugę lapai tampa čiuožykla", – stebėjosi pašnekovė.

Būsto administratoriui už kiemų valymą gyventojai moka maždaug po tris eurus per mėnesį nuo kiekvieno buto.

Dalį Vitės kvartalo daugiabučių administruojančios bendrovės "Vitės valdos" direktorius Vaidas Barakauskas tikino, kad lapai klientų kiemuose šiuo metu intensyviai šluojami pagal grafiką.

"Dabar pats lapų kritimas, tačiau visos pajėgos mestos būtent į lapų išvežimą", – teigė V.Barakauskas.

"Oho, kaip netikėta"

Įmonių grupės "Civinity" atstovė žiniasklaidai Jolanta Venskutė problemos nesureikšmino.

"Oho, kaip netikėta. O iš kur, kažin, tie lapai? Negi krenta, negi ruduo?" – ironizavo atstovė komunikacijai.

Paprašyta pateikti kiemų valymo grafiką Vitės kvartale, J.Venskutė atsiuntė išsamų bendrovės komentarą.

Komentaras

Jolanta Venskutė

"Vitės valdų" komunikacijos atstovė

Rudens sezono metu lapų grėbimo darbai išties vyksta labai intensyviai. Mūsų prižiūrimose teritorijose kasdien dirba 15 kiemsargių, o esant intensyvioms sąlygoms (dėl lapų kritimo rudenį ar sniego žiemą) jiems papildomai padeda mobili brigada, kurioje – dar 10 darbuotojų. Sukrautas ir išvežti paruoštas lapų krūvas galima pamatyti prie daugelio namų. Išvežimą, be abejo, irgi organizuojame kaip galima greičiau, kad vėjas lapų neišnešiotų.

Nepaisant mūsų darbuotojų pastangų, gamta diktuoja savo sąlygas ir lapų kritimas yra nenutrūkstamas. Gamtos reiškiniams pasipriešinti, deja, negalime. Mūsų kiemsargiai dažnai stebi, kaip medžiai "pokštauja" – pabaigus tvarkyti teritoriją, už nugaros jau nusidriekia nauja lapų krūva.

Tai ypač aktualu pastarosiomis savaitėmis, kadangi lauke labai vėjuota. Atkreipiame dėmesį, kad visada stengiamės daugiausiai dėmesio skirti toms teritorijoms, kuriose vaikšto žmonės, taip pat automobilių stovėjimo aikštelėms. Kai kur žaliuosiuose plotuose lapai negrėbiami ilgiau, nes tai daryti būtų bergždžias darbas ir ten protingiausia visus lapus nugrėbti, kai medžiai numeta daugumą lapų. Anksčiau net esame gavę keleto tėvelių pastabų, kad lapus iš žaliųjų plotų išvežame per greit, mat tėvai čia atveža vaikus pasidžiaugti šia rudens lapų gausa.

Anksčiau net esame gavę keleto tėvelių pastabų, kad lapus iš žaliųjų plotų išvežame per greit, mat tėvai čia atveža vaikus pasidžiaugti šia rudens lapų gausa.

Daugiabučių kiemų teritorijose kiemsargiai dirba kiekvieną dieną. Kiemuose jie lankosi pagal sudarytą grafiką, nes turi skirtingas užduotis – vienomis dienomis renka šiukšles, kitomis šluoja lapus. Pirmiausia lapus stengiamės nušluoti nuo laiptinių įėjimų bei kitų intensyviai naudojamų takų.

Iniciatyvą, kai gyventojai patys ima šluoti lapus, laikome sveikintina – šaunu, kad atsiranda norinčiųjų padėti. Mes šios pagalbos tikrai neprašome, bet jei žmonės nori taip prasiblaškyti, uždrausti tikrai neketiname.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Senamiescio Vites kvartalus,chebra, jau senai "nuslave" nuo zemes pavirsiaus.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Į temą pasakyčiau, kad padirbėti ore labai sveika kiekvienam. Reikia tik džiaugtis šluojančiais lapus senukais - jie daro gera kitiems ir sau. O dėl "Rekomendacijos" replikos pasakysiu, kad ir aš jau ne pirmi metai esu pensininkas, tiktai dar nenukvakęs tiek, jog neskirčiau pensijos nuo teisės į pensiją. Mes užsidirbome ne pensiją, o tik teisę į pensiją. Kokia ta pensija, priklauso nuo dabar dirbančiųjų pastangų. Jie uždirba mums pensijas, kaip savo laiku mes uždirbdavome pensijas anuometiniams pensininkams.

Tata

Tata portretas
Mokame 2 mokesčius :kiemų valymas ir už sezoninės darbus,
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių