Vitės kvartalo gyventojai įžiebs eglutę

Vitės kvartalo gyventojai nelauks didžiosios Klaipėdos eglutės įžiebimo – jau šį savaitgalį prie stadiono žmonės patys papuoš pernai pasodintą žaliaskarę, o popietę susirinks į jos įžiebimo šventę.

Sekmadienį 11 val. visi, kas nori prisidėti prie Vitės eglutės papuošimo, laukiami prie miesto stadiono.

Čia pernai pasodinta ir per metus truputį ūgtelėjusi eglutė bus puošiama žaisliukais ir šviesos girliandomis.

Papuošta pačių klaipėdiečių ji džiugins ne tik šio kvartalo žmones, bet ir visus, kas prieššventiniu ir kalėdiniu metu lankysis stadione ar sugalvos pasivaikščioti istorinio miesto kvartalo gatvelėmis.

Vieta eglei sodinti pernai pasirinkta neatsitiktinai. Pasistengta, kad medelis būtų gerai matomas nuo Sportininkų gatvės pradžios, ypač malonu jį bus matyti papuoštą.

Labai greitai supratome, kad idėja papuošti savo eglutę buvo vykusi.

Nors eglutė pasodinta trinkelėmis išklotoje aikštėje priešais miesto stadiono vartus, specialistų tikinimu, ji turėtų gyvuoti nestelbiama kitų medžių.

Sekmadienį papuoštos eglės įžiebimo šventė numatyta 16 val.

Šventės vedėjai ir pagrindiniai atlikėjai – klaipėdiečiai Violeta ir Vilius Tarasovai. Jie ne pirmą kartą noriai prisideda prie Vitės kvartalo renginių.

Ruslanas Schneiderat. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tai bus ne vienintelės šių metų pabaigos linksmybės. Gruodžio 18 d. prie šios eglutės bus kviečiami mažieji klaipėdiečiai. Tądien 16 val. vaikai lauks Kalėdų Senelio.

Organizatoriai žada pasirūpinti, kad mažyliams netrūktų linksmybių ir siurprizų.

Nebe pirmus metus kalėdiniais papuošimais padabinti ir Sportininkų gatvės elektros stulpai. Miesto centrinėje dalyje esantis kvartalas vis labiau gražėja ir modernėja.

Sutikti Naujuosius metus prie šios eglutės pernai atėjo nemažai kaimynų.

"Pernai pirmą kartą rengėme panašias šventes. Baiminomės, kad Vitės kvartalo žmonės neatsilieps į mūsų kvietimą, bet labai greitai supratome, kad idėja papuošti savo eglutę buvo vykusi. Džiaugiamės, kad mums pasisekė ir jau formuojame naują tradiciją", – kalbėjo buvęs Vitės bendruomenės seniūnaitis, asociacijos "Vitės bendruomenė" valdybos narys Ruslanas Schneiderat.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių