Vitės maketas – jau pakeliui

Naujam gyvenimui prikeltas Ferdinando skveras vis dar laukia vieno įdomiausių savo akcentų – Vitės kvartalo maketo. Kūrėjai tikino, kad jis turėtų būti sumontuotas arba prieš pat Velykas, arba netrukus po šios šventės.

Bronzinis maketas bus sumontuotas ant akmeninio postamento, jį bus galima apžiūrėti iš arti.

Architektas Kęstutis Mickevičius pasakojo, kad čia galėsime pamatyti, kaip iki karo atrodė Vitės priemiesčio Mažosios ir Didžiosios ir Bomelsvitės arba Karališkosios ar bajoriškosios Vitės vaizdas.

Ši istorinė Klaipėdos dalis yra labai pasikeitusi, atpažinti joje buvusio miesto veidą sunku, tad autoriai makete pavaizdavo kalėjimą, biržą, rotušę, gaisrinę, locų bokštą, žvejų uostelį, tris bažnyčias, viešąją pirtį, labdarybės namus bei kitus čia buvusius pastatus.

K.Mickevičius patikino, kad maketas jau išlietas, trūksta tik informacinės lentelės, ant kurios bus maketo aprašas bei rėmėjo logotipas.

Ferdinando skveras tapo paminklu Vitės kvartale virusiam gyvenimui.

Ant grindinio pažymėtas iš dalies išlikęs gatvių tinklas. Pasiskaitę užrašus ir pastudijavę maketą žmonės susidarys įdomų vaizdą.

"Darbas išlietas tokiu būdu, kad jį pakelti būtų labai sunku, kitas dalykas – jis bus taip pritvirtintas, kad pavogti jo neįmanoma. Maketas pagamintas iš dviejų dalių, vieną jau turime Klaipėdoje, kita – dar neatvežta iš Kauno. Paaiškinamuosius tekstus regintiesiems ir Brailio raštu artimiausiu laiku darysime", – paaiškino K.Mickevičius.

Maketo gamyba užtruko ilgiau nei pusmetį. Pirmas trukdis buvo pandeminis draudimas judėti iš savo savivaldybės teritorijos praėjusių metų pradžioje, todėl kūrėjai negalėjo važinėti į Kauną.

Vėliau beveik dvigubai pabrango metalas, iš kurio gaminamas maketas, užtruko, kol pavyko bronzos rasti senąja kaina.

Kol kas nežinia, ar vyks koks nors oficialus maketo atidengimo renginys, kūrėjai apie tai dar ketina kalbėti su savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus valdininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tele

Tele portretas
Kiek negatyvo...gal reikejo palikti kokia buvo ....

to anonimas

to anonimas portretas
Ir kur tas sau šaunumas? Plynalauke ir tiek.

Anonimas

Anonimas portretas
Tokios šaunios aikštės senai reikėjo Klaipėdai. Šaunus sprendimas. Gražus įgivendinimas. Laukiu Vites maketo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių