Vydmantuose – tradicinė grilio šventė

Jau šį sekmadienį Kretingos rajone esančiuose Vydmantuose oš tradicija tapusi "Grilio pieva". Šiemet ji jau 7-oji. Renginys ypatingas ne tik smagiais užsiėmimais, bet ir dėl savo tikslo – šventės metu paaukotos lėšos bus skirtos Dievo gailestingumo bažnyčiai paremti.

Pasak šventės organizatoriaus, Vydmantų bendruomenės pirmininko Simo Končiaus, renginys suburia ne tik kaimynus, bet ir visus kaimelio svečius.

"Grilio pieva" yra Vydmantų bendruomenės tradicinė šventė, kuri visada vyksta rugsėjo antrąjį sekmadienį. Idėja gimė burti žmones, kurie galėtų susirinkti didelėje pievoje su savo griliais, šašlykinėmis, puodais ir leisti laiką kepdami, vaišindamiesi. Nutarėme pereiti ir prie labdaringos idėjos, kad tas žmogus, kuris kažką kepa, gali pavaišinti atėjusįjį, kuris nieko neturi, o šis kažką už tai paaukotų. Tos aukos vienais metais skiriamos Vydmantų bažnyčios statybai, o kitais – bendruomenės reikmėms", – kalbėjo S.Končius.

Įprastai šventėje dalyvauja nemažai žmonių iš Palangos, Kretingos, Klaipėdos. Kai kurie ją atranda visai netikėtai – pamato batutus ar sceną ir užsuka pasižiūrėti, kas gi vyksta.

"Kuo toliau, tuo daugiau žmonių ateina. Žmogus bent vieną porciją tikrai suvalgo, o kiek aukoja, čia jau kiekvieno reikalas. Yra kas duoda eurą, yra kas gali paaukoti ir 50 dėl tos idėjos. Daugiausia esame surinkę užpernai bažnyčios statybai – per 5 tūkst. eurų", – pasakojo pirmininkas.

S.Končius neslėpė, kad šiemet šventėje dalyvaus viena vydmantiškių komanda, kuri nuskus apie šimtą bulvių ir atsivežtoje specialioje krosnyje keps kugelį.

Renginys startuos 11 val. Vydmantų gimnazijos stadione. Organizatoriai skatina iš anksto užsiregistruoti tuos, kurie norėtų dalyvauti "Grilio pievos" futbolo turnyre mero taurei laimėti.

11.30 val. minėtos bažnyčios koplyčioje vyks mišios už visus geradarius, kurie darbu, auka ir malda prisideda prie Vydmantų bažnyčios statybos.

Nuo 13 val. Mokyklos g. 2C prasidės kitos linksmybės – susirinkusiems koncertuos Vydmantų kultūros skyriaus liaudiška kapela ir moterų vokalinis ansamblis, atlikėjai Liveta ir Petras Kazlauskai, ansamblis "Jonis" ir visiems žinomas Vytautas Šiškauskas.

Organizatoriai žada, kad susirinkusiųjų lauks smagūs žaidimai, užsiėmimai ir skanūs grilio patiekalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kainas

Kainas portretas
Butu prasmingiau visas gerybes isdalinti vargsams, ir pasimelskite tikram dievui!!!

gailestingumo bažnyčiai paremti

gailestingumo bažnyčiai paremti   portretas
Kam tų bažnyčių tiek reikia, tos pačios pustuštės. Geriau senelių namus pastatytų ar sunkiai sergantiems padėtų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių