Vydūno skvere sodinami medžiai

Sparčiai keičiasi uostamiesčio centre kuriamas Vydūno skveras. Rangovai šiuo metu jau baigė kloti požemines komunikacijas, atliko kitus žemės kasimo darbus. Šią savaitę skvere pradėti sodinti medžiai ir dekoratyviniai augalai.

Naujai kuriamame skvere dar vasarą buvo pašalinti seni medžiai ir betoninės šaligatvių plytelės.

Darbus atliekanti įmonė VVARFF paklojo lietaus nuotekų, elektros ir vandentiekio tinklus, kitas komunikacijas. Netrukus buvo pradėtas vežti juodžemis.

Šią savaitę į Vydūno skverą buvo atgabenta daugybę medžių ir dekoratyvinių krūmų.

Augalų sodinimo darbus atliekančios įmonės "Frezija" darbuotojos pasakojo, jog augalus skubama pasodinti iki šalnų.

Skvere atsirado lanksvų, pūkenių, pasodintos kelios magnolijos. Čia augs net dekoratyvinės obelys, kurios pavasarį itin gausiai žydės, o rudenį ves nedidukus vaisius, tad tvarkdariams nebus sudėtinga prižiūrėti aplinką.

"Aikštėje, šiek tiek labiau į rytus, kaip vienas didesnių erdvės akcentų augs ir ąžuolas. O obelys projektuotojų buvo pasirinktos todėl, kad jas ypač mėgo Vydūnas", – pasakojo įmonės VVARFF atstovas Tomas Kimbirauskas.

Įmonės atstovas tikino, jog darbai buvo atliekami sparčiau, nei tikėtasi, tad viliamasi, jog iki pirmųjų šalčių pavyks atlikti daugiau, nei numatyta.

"Lapkričio viduryje atsivešime granito trinkelių ir pradėsime jas kloti. Šiuo metu jau išbetonuotas vadinamasis postamentas fontanui. Tikimės spėti pasodinti visus augalus ir net įrengti šviestuvus", – pabrėžė T.Kimbirauskas.

Be daugiamečių krūmų ir medžių, skvere bus pasodinta svogūninių gėlių.

"Pavasarį jos pirmosios pražys. O atšilus orams, žadame ant postamento klijuoti granito plokštes", – aiškino įmonės atstovas.

Skvere bus ne tik senamiesčio dvasią atitinkantis aplinkos apšvietimas, atsiras suoliukų ir mažosios architektūros elementų.

Iki šiol buvęs bevardis skveras bus pavadintas Vydūno garbei, o jame atsiras "Versmės" kompozicija su bronzine baso Vydūno skulptūra ant penkių metrų skersmens pjedestalo ir aplink trykštančiu fontanu.

Skulptūros aukštis kartu su pjedestalu sieks daugiau nei tris metrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
Viso miesto nevalo.

Anonimas

Anonimas portretas
Vel lapu nevalo. Gedminu gatve plaukia.

Uz mera Rimanta Cibauska

Uz mera Rimanta Cibauska portretas
Rimantas Cibausko deka viskas cia vyksta,bus Klaipedos meras2019m.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių