Vyriausybei pritarus tonažo rinkliavai, brangs Smiltynės perkėlos paslaugos

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė Klaipėdos uosto rinkliavų pakeitimams – kai kurios rinkliavos sumažintos ar panaikintos, tačiau įvedama nauja – tonažo rinkliava. Ja bus apmokestintas tik transporto priemonių gabenimas Smiltynės perkėlos keltais.

Smiltynės perkėla nurodė, kad įvedus tonažo rinkliavą keleiviniam keltui, bendrovės sąnaudos išaugs 20 proc., arba 1 mln. eurų, todėl brangs automobilių perkėlimas – nuo birželio bilieto kaina galėtų augti 23 procentais. 

Tuo metu Susisiekimo ministerija teigia, kad nepakeitus kainodaros uosto direkcija negalėtų investuoti į infrastruktūrą ir saugiai kelti keleivių ir automobilių per Kuršių marias.

Ministerijos teigimu, mažinami sanitarinės ir akvatorijos rinkliavų dydžiai, siekiant, kad jų suma priartėtų prie realių sąnaudų. Be to, naikinama navigacinė rinkliava – ji sujungiama su laivo rinkliava.

Skaičiuojama, kad dėl tokių pakeitimų metinės uosto pajamos augtų 1 mln. eurų: dėl sanitarinės, navigacinės, laivo ir akvatorijos rinkliavų – 35 tūkst. eurų, dėl tonažo – 975 tūkst. eurų.

Anot ministerijos, uosto direkcijos nuostolis iš Smiltynės perkėlos infrastruktūros 2020 metais buvo 546,5 tūkst. eurų, o pajamos – 44,6 tūkst. eurų.

Rinkliavos perskirstytos siekiant atitikti 2019 metų Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą bei supaprastinti rinkliavų struktūrą ir sumažinti jų skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar tik

Ar tik portretas
visas tas jovalas su persikėlimu nepabrangins Nidoje tiek pragyvenimą tiek produktus ir kitas vietines paslaugas?

Naaaa

Naaaa portretas
Neringos vasarotoju keliones pareikalaus daugiau subsidiju iš biudžeto. Valio apmokesim mes visi:)

Klpd.

Klpd. portretas
Amžinai - saviškius skalpuoja kad svetimiems būtų geriau. Kaip čia šį kartą dar nekelia Perkėlos privatizavimo būtinybės? Kaip kad su geležinkeliais ir uostu.Nėra kam Lietuvoje pastatyt siautėjančių ir nesiskaitančių su žmonėmis partinių valdžiagyvių į vietą. Dėl jų pridirbtų nesamonių mažėja pinigų surinkmas biudžete, o jie vietoj padėteis taisymo, visur kelia kainas.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių