Vytauto Didžiojo gimnazijai – atsinaujinimo metas

Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos (VDG) fasadas vėl "apaugo" pastoliais. Po aštuonerių metų nuo paskutinio remonto jį vėl reikia atnaujinti. Visą vasarą darbininkai remontuos ir gimnazijos senosios dalies vidų.

Prieš 84 metus pastatytas gimnazijos pastatas yra tapęs savotišku uostamiesčio mokyklų simboliu. Šią įstaigą yra baigę daug klaipėdiečių kartų.

Paskutinį sykį VDG pastoliais buvo apjuosta prieš aštuonerius metus. Tada buvo atnaujintas mokyklos fasadas, išryškėjo jį puošiantis užrašas "Iš šviesa, ir tiesa mūs žingsnius telydi".

Neseniai pastoliai buvo sumontuoti vėl, nes, pasak mokyklos darbuotojų, toks gimnazijos veidas jai garbės nedaro.

VDG ūkvedys Saulius Šiaučiukėnas teigė, kad didžiulę žalą fasadui padarė pernai rudenį ir žiemą ilgą laiką jį merkę lietūs. Be to, jis pasirodė besąs jautrus vibracijoms.

"Labiausiai jautėme netoliese vykstančių statybų poveikį. Statoma apskrities ligoninė, aplink gimnaziją vyksta ir daugiau darbų. Šalia mokyklos buvo klojamas naujas šaligatvis. Senas pastatas jautrus ir transporto keliamai vibracijai. Visa tai turėjo reikšmės. Pastatas dėl tokio poveikio įskilo. Juk gimnazija pastatyta ne ant polių, kaip tai dabar įprasta, ji įkurdinta ant "pagalvių", – aiškino ūkvedys. – Paskutinį kartą fasadas tvarkytas 2010 m. Tikiuosi, dabar bus naudojamos naujos technologijos ir medžiagos, atstumiančios drėgmę, o fasadas ilgiau išliks gražus."

Pastato išorės remontą įmonė "Arkosta" planuoja baigti jau šį mėnesį.

Vasarą ir rudenį įmonė "Konsolė" remontuos senąją gimnazijos dalį.

Panašu, kad rugsėjo pirmąją mokyklos vadovai turės rūpintis, kaip sutalpinti vaikus, kad statybininkai galėtų pabaigti darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pragiedrulis

Pragiedrulis portretas
BŪTINA ! YPAČ LAIPTUS ! NEREMONTUOTI NUO GIMNAZIJOS PASTATYMO ? ! PAGALIAU ! LAUKSIME ATNAUJINTOS GIMNAZIJOS. Šiais metais, 1968 m."Donelaičiukų" laida ŠVENČIA 50 METŲ! Susitiksime atnaujintoje savo brangioje mokykloje !

Petras Pikšrys

Petras Pikšrys portretas
Atnaujinti šį pastatą būtina, nes po keturių metų šiame pastate esanti Vytauto Didžiojo gimnazija minės šimtmetį. Mat gimnazija pradėjo veiklą 1922 metais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių