Yrančios sienos renovacijai neįkvepia

Net nuo namų byrančios plytos kai kurių klaipėdiečių neskatina imtis daugiabučių pastatų remonto. Į administratoriaus įspėjimus apie gresiantį pavojų bei rekomendacijas pradėti renovaciją tiesiog nekreipiama dėmesio.

Net nuo namų byrančios plytos kai kurių klaipėdiečių neskatina imtis daugiabučių pastatų remonto. Į administratoriaus įspėjimus apie gresiantį pavojų bei rekomendacijas pradėti renovaciją tiesiog nekreipiama dėmesio.

Kelia pavojų

Nepavydėtina situacija susidarė Rūtų gatvės 13, Birutės gatvės 15 ir 17 namuose. Jau kurį laiką yra pastatų sienos – krenta raudonos plytos, jų sutrupėjusios dalys.

Namus administruojančios įmonės „Paslaugos būstui“ darbuotojai šiuos pastatus buvo priversti aptverti „Stop“ juosta. Taip praeiviai įspėjami apie krentančias plytas, o gyventojams primenama apie iškilusią problemą.

Įmonės „Paslaugos būstui“ direktorė Regina Uznienė pasakojo, kad su minėtuose namuose gyvenančiais klaipėdiečiais apie yrančius fasadus kalbama jau trejus metus.

Būstų savininkams siūloma renovuoti pastatus. Taip būtų ne tik atnaujintas fasadas, bet ir šildymo sistema, vamzdynai. Namas ne tik nebekeltų grėsmės gyventojams ir praeiviams, bet ir būtų taupus.

Tačiau, anot R.Uznienės, kol kas būstų savininkai nenori pradėti renovacijos, o administratorius negali įpareigoti jų imtis tokių darbų.

Geriausiu atveju šioje situacijoje prižiūrėtojas gali pasirūpinti, kad trupančios namo fasado plytos būtų pakeistos naujomis. Tačiau vadovė aiškino, kad pastarieji darbai yra labai brangūs.

Nuolatinis pavienių plytų keitimas gyventojams kainuos kur kas daugiau nei viso fasado remontas ir apšiltinimas.

„Problema labai rimta. Kalbame su gyventojais, aiškiname, kad reikia remontuoti visą fasadą, pradėti renovaciją, kad pavienių plytų keitimas problemos neišspręs. Tokie darbai sudėtingi ir daug kainuoja. Pakeisi dalį ištrupėjusių plytų, o po kiek laiko darbus teks kartoti kitoje vietoje“, – aiškino vadovė.

Nugriuvo namo siena

R.Uznienės teigimu, jei gyventojai nieko nedarys, problema tik aštrės. Per ištrupėjusias vietas į sienas pateks vanduo ir jas ardys. Problemų kils ir butuose. Dėl susikaupusios drėgmės pradės pelyti sienos.

Dėl nesandarių konstrukcijų reikės daugiau šilumos pastatui šildyti. Už tai turės mokėti gyventojai.

Galiausiai pastato sienos gali griūti, kaip tai pernai spalį nutiko viename Debreceno gatvės name. Jo gyventojai taip pat laiku neapsisprendė remontuoti fasado, nepripažino, kad sienos yra visų nuosavybė.

Analogiška situacija buvo ir Birutės gatvės viename name.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stonas

stonas portretas
Kazkaip negirdejau apie rengiama susirinkima? Yra net paruostas tipinis Birutes 15 namo renovacijos projektas http://www.atnaujinkbusta.lt/index.php/lt/p/pagalba-igyvendinant/tipiniai-projektai/patvirtinti-tipiniai-projektai/eil-nr-7 Jai kam idomu gali pasiziureti.

seklys

seklys portretas
ponia Uzniene ,gyventojai bijo ne renovacijos ,o tokiu pinigu ploviku kaip tamstos imone .Nei vieno susirinkimo ta tema nebuvo organizuota ,nereikia cia pasakoti mums .

nekniskit proto del Debreceno gatves

nekniskit proto del Debreceno gatves portretas
Yra juodu ant balto parasyta ekspertizeje: 1/3 kaltas namo administratorius, aplaidziai priziurejes nama, ir nesirupines jo bukle. Antra, beveik 90 proc. namo gyventoju yra linke pasirasyti uz renovacija (buvo susirinkimas,ir pritarta), o jau 2 men. is namo administratoriau "Pempininku valdos" jokiu veiksmu. Nereikia lia lia "darbininkai"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių